MALZEMELER
- yarım çay bardağı ayçicek yağı
- 20 gr yaşmaya
- 1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
- aldığı kadar un
- pırasa
- 2 tane domates
- 2 tane yeşil sivribiber
- kaşar peyniri rendesi
- Mayayı ılık suda açtırın. sıvı yağı, unu, tuz ve şekeride ilave edip kulakmemesi kıvamında hamuru yoğurup biraz dinlendirin.
- Hamuru merdaneyle açıp yağlanmış tepsiye güzelce yerleştirin.
- Üzerine salçayı sıcak suda açtırıp birazda sıvı yağ ilave edip iyice karıştırıp tepsiye açtığımız hamurun üzerine sürün, onunda üzerine kabukları soyulmuş küçükçe doğranmış domatesleri, doğranmış pırasaları, sivri biberleri koyup 10 dakika dinlendirin
- Önceden ısıtılmış 190 dercede 20, 25 dakika kadar pişirin, fırından çıkarıp kaşar rendesini her yerine serpiştirip yeniden fırına koyup kaşarlar eriyince fırından çıkrıp dilimleyip afiyele yiyin.
Afiyet olsun....
2 yorum:
Pırasayı böreklere çok yakıştırıyorum ağıza hoş bir lezzet bırakıyor ellerinize sağlık canım.Selamlar,sevgiler.
Harika görünüyor ellerinize sağlık
Yorum Gönder