6 Ağustos 2013 Salı

MİDYE TATLISI

 
 
En sonunda ramazanda tarif eklemeyi başardım;) bu midye tatlısı çoğunuz biliyorsunuzdur, benimde bloğumda bulunsun istedim ve ekledim.
tarif ise şöyle;

MALZEMELER
  • 1 çb süt
  • 1 çb sıvıyağ
  • 1 çb yoğurt
  • 1 yk sirke
  • 1 yumurta
  • 1 çb buğday nişastası
  • 3 su bardağından biraz fazla un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
içi için; ceviz

Arasına serpmek için buğday nişastası ve üzerine sürmek için 2 yk tereyağı

şerbeti için;
  • 3 sb şeker
  • 3 sb su
  • yarım limon
YAPILIŞI
  • Öncelikle sıvı malzemeleri karıştırıp unu, nişasta ve kabartma tozunuda ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
  • Hamuru 11 yada 12 parçaya bölün, 20 dakika kadar dinlendirin.
  • hepsini teker teker nişasta dökerek tabak büyüklüğünde açın, sonra bunlarında arasına nişasta serpiştirip üstüste koyup açabildiğiniz kadar ince açın:)
  • Sıkıca rulo yapın, bir parmak kalınlığında kesin.
  • Kesilen bu parçaları avuçiçi büyüklüğünde açın, içine ceviz koyup kapatın.
  • Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine eritilmiş tereyağından sürüp önceden ısıtılmış 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Şerbetini kaynatın, biraz ılındıktan sonra soğuk tatlıların üzerine dökün. 5 saat sonra tatlımız servise hazırdır.
Afiyet olsun....

1 yorum:

yemek tarifleri dedi ki...

güzel bir site teşekkürler.

Blog Widget by LinkWithin