tarif ise şöyle;
MALZEMELER
- 1 çb süt
- 1 çb sıvıyağ
- 1 çb yoğurt
- 1 yk sirke
- 1 yumurta
- 1 çb buğday nişastası
- 3 su bardağından biraz fazla un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
Arasına serpmek için buğday nişastası ve üzerine sürmek için 2 yk tereyağı
şerbeti için;
- 3 sb şeker
- 3 sb su
- yarım limon
- Öncelikle sıvı malzemeleri karıştırıp unu, nişasta ve kabartma tozunuda ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde edin.
- Hamuru 11 yada 12 parçaya bölün, 20 dakika kadar dinlendirin.
- hepsini teker teker nişasta dökerek tabak büyüklüğünde açın, sonra bunlarında arasına nişasta serpiştirip üstüste koyup açabildiğiniz kadar ince açın:)
- Sıkıca rulo yapın, bir parmak kalınlığında kesin.
- Kesilen bu parçaları avuçiçi büyüklüğünde açın, içine ceviz koyup kapatın.
- Yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine eritilmiş tereyağından sürüp önceden ısıtılmış 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Şerbetini kaynatın, biraz ılındıktan sonra soğuk tatlıların üzerine dökün. 5 saat sonra tatlımız servise hazırdır.
1 yorum:
güzel bir site teşekkürler.
Yorum Gönder