MALZEMELER
Hamuru için;
- 1 çb yoğurt
- 1 çb sıvı yağ
- 100 gr tereyağı
- 1 çb pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- aldığı kadar un
İçi için;
- 3 havuç
- tarçın
- 1 çb şeker
- 1 çb su
YAPILIŞI
- Havuçları yıkayıp rendeleyin şekerini, suyunu ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonrada tarçınını ekleyin
- Hamurunu yapmayada tereyağını ve pudra şekerini yoğurmakla başlayın. Diğer malzemeleride ilave edip ele yapışmmayacak bir hamur yapın.
- Şimdide oklavayla yada merdaneyle 1cm kalınlığında açın ve iç malzemesini her yerine yayın ve rulo yapın, böyle buzdolabında 2 , 3 saat bekletirseniz daha iyi olur kesmesi (ben bekletemedim)
- 1 cm kalınlığında kesip yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 160 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirin(kürdanı batırın, hamurlu değilse fırından çıkartın)
- Fırından çıkardıktan sonra hafif ılıkken pudra şekerini serpiştirip çayla beraber mideye indirebilirsiniz;) siz isterseniz elmalı kurabiye şeklinde yada hepsini birbirine karıştırıp yada istediğiniz şekilde yapabilirsiniz;) orası size kalmış artık;)
Afiyet olsun.....
9 yorum:
Canım kurabiyelerinden alıyorum birtane hemde en havuçlusundan.
Ellerine sağlık.
Öpüyorum.
harika görünüyor canım.çay içiyordum tamda.yanında olsa süper olurdu.ellrine sağlık.öpüyorum.
mette l'acquolina solo a guardare! complimenti!!!ciao!
Anneler günün kutlu olsun.sevgiler.
Çok güzel olmuşlar ellerine sağlık.
Çok hoş kurabiyeler bunlar. Havucu da nasıl severim. Ellerine sağlık canım..
Aylar öncesi yaptığım ve hala taslakta bekleyen kurabiyelerimi hatırladım. Nasılda unutmuşum:)
Bu şekilde çok pratik olmuş ellerine sağlık canım...
kekini yaptım da kurabiyesini hiç yapmadım havucun:)
ellerine sağlık canım..
çok güzel görünüyor:)
harika yazı
Yorum Gönder