26 Haziran 2008 Perşembe

PIRASALI POĞACA

1 paket maya, 1 kesme şeker, 1 sb süt ve yarım bardak ılık su ile mayayı eritip yumurtanın akını, yarım bardak sıvı yağ, 1 tk tuz , 1tk şeker ve unu katıp yoğuruyoruz. daha sonra yarım saat bekletiyoruz. içini ise pırasaları küçükcene doğrayıp sıvı yağda tuzunu, karabiberini ve kırmızıbiberini katıp azıcık soteliyoruz. içi soğuduktan sonra hamurdan küçük küçük koparıp içine bu harçdan koyup kapatıyoruz. bunları yağlanmış tepsiye dizip üstüne yumurta sarısıyla sıvı yağı karıştırıp sürüp onunda üstüne çörekotu döküp fırına koyup piştikten sonra çıkarıp afiyetle yiyoruz...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin