26 Haziran 2008 Perşembe

PATATESLİ RULO BÖREK


Öncelikle patatesleri haşlayıp eziyoruz çatal yardımıyla daha sonra bir kapta patatesleri ezip soğanları küçük küçük doğrayıp ekleyip biraz sıvıyağ, kaşar peyniri rendesi, tuz, kırmızı ve kara biber, nane, kekikiğide ekleyip güzelce karıştırıyoruz. şimdide yufkanın birini serip üstüne süt ve sıvı yağlala yapılan karışımı yayıyoruz, üstünede patatesli karışımdan döküyoruz, böyle üç yufkayıda aynısını yapıyoruz. sonundada rulo şeklinde sarıyoruz aslında buzdolabında 1 gün beklemesi lazımmış ama ben 10 dak falan bekletebildim. kesip tepsiye diziyoruz üstünede yumurta sarısı sürüp susamlarıda döküp önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişiriyoruz, bu böreğin en zor yeride tepsiden çıkartmak ya:)))

1 yorum:

Jaqueline Sales dedi ki...

I did not obtain to read its message, its post, but I see that it knows to cook very well. I leave the certainty of that I knew a bit of you and what likes to make.

Blog Widget by LinkWithin