Öncelikle soğanı pembeleşinceye kadar kavurup sivri biberleride ekleyip beraber kavurup kıymayı , tuzu, karabiberi, nane ve salçayıda ekleyip pişene kadar kavuruyoruz. daha sonra garnitürleri ve maydonazlarıda ekleyip bigüzel karıştırıyoruz. iç harcı bukadardan ibaret... şimdi yufkanın birinin üzerine süt ve sıvıyağdan oluşan karışımdan frçayla sürüyoruz, bununda üstüne bir yufka daha koyup sekiz parçaya bölüyoruz, bir kasenin içine koyup onun içinede kıymalı karışımdan koyup ters çevirip tepsiye diziyoruz. Böyle hepsini yaptıktan sonra üstlerine yumurta sarısı ve susamıda koyup kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
26 Haziran 2008 Perşembe
TAS BÖREĞİ
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder