21 Temmuz 2012 Cumartesi

PRATİK TATLI



Tüm islam alemine bol bereketli, hayırlı ramazanlar diliyorum.
Tarifimiz biraz değişik;) şerbetini kaynatmıyoruz farkı o sadece;) tadı güzeldi, kıvamında, fazla şekerlide değil,  tavsiye edilir, bence denemeye değer;) iftarlardan sonra çayın yanında ikram edebilirsiniz. Tarifimiz ise şöyle;

MALZEMELER
  • 2 yumurta ( 1 yumurtanın sarısı tatlının üzerine sürülecek)
  • 1 sb yoğurt
  • 1 sb sıvı yağ
  • 3 sb un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kabartma tozu
Şerbeti için;
  • 3 sb şeker
  • 3 sb su
YAPILIŞI
  • Öncelikle yumurtayı, yoğurdu ve sıvı yağı karıştırın. Diğer malzemeleride ilave edip yumuşak bir hamur yapın.
  • Ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yağlı kağıtlı tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede biraz kızarmaya başlayınca 160 derceye düşürüp kızardıktan sonra fırından çıkarın.
  • Tatlı fırındayken şerbeti hazırlayın. şeker ve suyu şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Tatlı fırından çıkardıktan sonra karıştırdığımız şerbetin içine koyun, 3 dak. kadar bekletip bir borcama dizip kalan şerbetide üzerlerine gezdirip şerbetini çekmeye bırakın. 1 saat sonra tatlı servise hazırdır.
Afiyet olsun....

5 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Nefis gözüküyor,elinize sağlık..

sarımutfak-hande dedi ki...

ellerine sağlık güzel olmuş kaynatılmayan şerbette güzel fikir bence

Esra dedi ki...

Yapıyorum suan ınsallah guzel olur

Esra dedi ki...

Poaca nın serbetlı halı sankı ben begenmedım acıkcası

börek tarifleri dedi ki...

iyi bir site teşekkürler

Blog Widget by LinkWithin