MALZEMELER
- 4 tane yufka
- 4 tane patlıcan
- 4 tane kırmızı biber
- 3 tane yeşil biber
- tuz, kırmızı biber ve sıvı yağ
YAPILIŞI
- Patlıcanları ve biberleri fırında 200 dercede közleyin.
- Fırından çıkardıktan sonra kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın tuzunu, baharatlarını ve biraz sıvı yağla karıştırın. Böylce iç harcımız hazırdır.
- Yufkayı sekiz parçaya bölün içlerine bu hazırladığımız harçtan koyup sıgara böreği gibi sarıp yağlı kağıtlı tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısını 1 kaşık sıvı yağla karıştırıp sürün ve isterseniz çörekotu yada susam serpiştirip önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun......
9 yorum:
en sevdiğim börek çeşididir patlıcanlı börek ellerine sağlık ....
Arkadaşım ellerine sağlık bendede
köz patlıcanlı börek var:)))Sımsı
cak sevgiler...
Ne kadar nefis olduğundan hiç şüphem yok :)
Ellerinize sağlık..
İlk fırsatta yapacağım tariflerden..
Sevgilerimle..
hmm harıka
ellerıne saglık
patlıcana tahinde çok yakışıyor tavsiye ederm.ellerine saglık
merhabalar:))
bende de bugün patlıcanlı börek var tadı olağanüstü gerçekten:))
ellerine sağlık arkadaşım..
sevgilerimle..
ellerınıze saglık ne güzel bı borek bu :)
favori böreklerimdendir ellerine sağğlık nefis görünüyor
patlıcanın her halini ayrı ayrı severim,böreğide ayrı bir güzelmolur,ellerinize sağlık..
Yorum Gönder