MALZEMELER
- 500 gr petibör bisküvi (ben kakaolu bisküvi kullandım)
- 150 gr tereyağı (ben daha az koydum)
- 4 yk kakao
- 1 sb süt
- yarım sb ceviziçi, incir, kayısı ( incir ve kayısı yerine 1 çb şeker koydum)
- süslemesi için 2-3 yk hindistan cevizi
tereyağı, kakao, süt ve şekeri, kaynayana kadar pişirip elimizle ufaladığımız bisküvilerin ve ceviziçinin içine döküp aliminyum kağıdın üstüne döküp istediğimiz şekli verip buzluğa koyup 2-3 saat sonra çıkartıp dilimleyip üzerinede hindistan ceviziyle süslenince servise hazırdır;) hem kolay hem lezzetli;)
Afiyet olsun....
4 yorum:
epeydir yapmamıştım.hatırlatman güzel oldu canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
bir zamanların (30 yıl !) en çok gözdesiydi desem :)))))
ben kimbilir kaç yıllar oldu yapmayalı..
afiyetle- sevgiler.
Benimde çok sevdiğim ve sık sık çocuklara yaptığım bir pasta..
Ellerine sağlık canım..
ellerine sağlık arkadaşım:)
nefis görünüyor çok seviyorummm bu pastayı ben:)
Yorum Gönder