11 Ekim 2010 Pazartesi

FIRINDA BALIK


Fırında balığı herkez sevmez, ama bunu deneyin derim çok lezzetli hem de yapımı daha kolay, tek tek kızartmakla uğraşmıyorsunuz;) evi saran kokusuda cabası;) yapımına gelince kısaca anlatayım yani okadar kolay;) öncelikle balık adetine göre patatesleri soyup, yıkayıp, dilim dilim kesip yağlanmış yağlı kağıtlı tepsiye tek tek güzelce dizip üzerlerine dilimlenmiş soğanları, biberleri koyup tuz, kırmızıbiber ve karabiber serpiştirip üzerlerine balıkları dizip üzerini fırçayla yağlayıp tuzunu ve karabiberini serpiştirip, limon dilimleri koyup önceden ısıtılmış fırında 160 dercede balıkların üzeri biraz kızardıktan ve patatesler piştikten sonra servise hazırdır. Mmmmmm, tabikiyle yanınada bol yeşillikli bir salata çok yakışıyor;)
Afiyet olsun.....

6 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Hayırlı haftalar, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.


Saygılarımla.

Unknown dedi ki...

Ellerine sağlık canım,ben severim fırında balık :) özenle hazırlanınca çok güzel olur,seninkiler de çok nefis gözüküyor..sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık enfes tabağı alıp kaçıyorum.Kucak dolusu sevgi
ler.

YeMeK vAkTi dedi ki...

Ellerine sağlık görüntüsü muhteşem

Unknown dedi ki...

Balığın en güzel hali bence bu. Hem de sağlıklı daha ne olsun?
Ellerine sağlık canım..

Zencefil ve Tarçın dedi ki...

harika görünüyor, ellerine sağlık...

Blog Widget by LinkWithin