26 Haziran 2008 Perşembe

MANTARLI YUFKALI PİZZA

MALZEMELER

3yufka

yoğurt

sıvıyağ

1yumurta

1 kaşık salça

2kaşık sıvıyağ

1 çaybardağı sıcak su

mantar, yeşil biber, domates, kaşar peyniri....

YAPILIŞI

İlk önce yoğurt, sıvıyağ ve yumurtadan oluşan iç sosunu hazırlıyoruz. yufkanın birini yağlanmış fırın tepsisinin üstüne koyuyoruz sonra bu sosdan döküp diğer yufaklarada bu işlemi yapıyoruz. en üstteki yufkaya bundan dökmüyoruz, salçayı sıvıyağı ve sudan oluşan karışımı döküyoruz. küçük küçük doğranmış domatesleri, yeşil biberleri, mantarlarıda serpiştiriyoruz. ama isteğe bağlı sizler ne istiyorsanız onlardan koyun. fırına koyduktan sonra yufkaların altı kızardıktan sonra üstüne kaşar rendesinide ekleyip onlarda biraz kızarana kadar pişiriyoruz....hepsi bukadar

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin