MALZEMELER
5 sb süt
1 sb şeker
1 sb un
1 paket vanilya
1 tk tarçın
SOSU İÇİN
çilek
2,5 yk şeker
1,5 çk nişasta
YAPILIŞI
Sütü, şekeri ve unu koyulaşıncaya kadar karıştırarark pişirip vanilyayı tarçınıda koyup karıştırıp ocağın altını kapatıp mikserle 5-10 dak çırpıp, petibör bisküvileri rondadan geçirip borcama döküyoruz,, üstünede pişirdiğimiz karışımı döküyoruz. çilekleride rondadan geçirip tencerede şekeri ve nişastayıda sulandırıp eritip hepsine bigüzel karıştırıp kaynadıktan sonra soğutup sütlü karışımın üstüne döküyoruz. hindistanceviziyle süsleyip afiyetle yiyoruz....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder