20 Nisan 2010 Salı
KIYMALI LAZANYA
Malzemeler
12 tane lazanya
250 gr kıyma
2 kuru soğan
3 diş sarımsak
2 domates
tuz, karabiber
sıvı yağ
Başamel sosu için;
2 sb soğuk süt
1 çk tepeleme un
1 sb rendelenmiş kaşar peyniri
sıvı yağ
karrabiber, muskat cevizi ( ben koymadım)
Yapılışı
Sıvı yağda küçük küçük doğranmış soğan ve sarımsağı kavurup üzerine kabuğu soyulmuş, doğranmış domatesleri, tuzu, karabiberi ve kıymayıda ilave edip karıştırarak pişiriyoruz. Şimdide başka bir tencereye sıvı yağ da unu kavurup soğuk sütü ilave karıştırıp tuzunu ve karabiberinide koyup akıcı bir kıvamda olucak şekilde pişirdikten sonra borcamı yağlayıp en alta 3 yada 4 tane lazanya koyup üzerine kıymalı harçtan onun üstünede başamel sosu en üstede biraz kaşar rendesi koyup böyle böyle 4 yada 5 kat olucak şekilde aynı işlemi devam ediyoruz. Son koyulan lazanyaların üstüne sadece başamel sosu koyup kaşar rendesi serpiştirip önceden ısıtılmış fırında 170 derecede kaşarlar kızarana kadar pişirdikten sonra lazanyamız servise hazırdır;) pratik bir tarif değil ama tadı fena değildi;) yiyenlerden tam not almıştır, ona göre;)
Afiyet olsun.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
11 yorum:
Canım ellerine sağlık lazanyaya ba
yılırım olsada yesem öpüyorum...
uzun zamandır yapmamıştım.gördügüm iyi oldu:)nefis görünüyor arkadaşım.ellerine saglık.afiyetler olsun.
evet ya, oyuncaklı iş derler ya tam da lazanyaya göre bir tanım. Ama pek lezzetli oluyor, muskat da yakışır tabii
mmmmmmmmmmmm....super buonissimo!!!
çok nefis görünüyor,ellerine sağlık canım..
Benim oglusa hergün olsa hergün yer,nefis görünüyor eline saglik canim
Off off ellerine kolarına sağlık canım çok severim:D
Görüntü nefis, eminim tadı da öyledir..Ellerine sağlık canım:).
Sevgilerimle...
aslı
nefis olmuş gerçekten ellerine sağlık canım
sıcacık sevgiler
Meltem Mutfak'ta lazanya yapmış,ikinizinkide harika olmuş ellerinize sağlık.Sevgilerrrrr....
hımmmm nefis görünüyor ellerine sağlık hayatım....görüntüde mükemmel ee kes bakalım bi dilimcikde bana:))) öpüyorum sevgilerimle
Yorum Gönder