6 Temmuz 2011 Çarşamba

MAYASIZ PATATESLİ KOLAY POGAÇA





patatesli iç;



  • 2 patates

  • maydanoz

  • kırmızı biber, karabiber, tuz

  • azıcık sıvı yağ

Yapılışı



  • Patatesleri soyup, yıkayıp ve küp küp doğrayıp haşlayıp çatalla ezin.

  • Diğer malzemeleride ilave edip güzelce karıştırın.



Hamuru İçin Malzemeler;



  • 1 çb eritilmiş tereyağı

  • 1 çb sıvı yağ

  • 1 çb yoğurt

  • 1 yumurta (akı içine, sarısı üzerine)

  • 1 tk toz şeker

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 paket kabartma tozu

  • aldığı kadar un

YAPILIŞI


Tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yapın, ceviz büyüklüğünde toplar yapıp elinizle açıp içine patatesli harçtan koyup, kapatıp yağlanmış tepsiye dizin, böyle hepsini yaptıktan sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp çörekotu ve susam serpiştirip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin. Hepsi bu kadarcık;)hem pratik hemde lezzetli, daha ne olsun;) çayla beraber süper ikili oldular, demedi demeyin;)


Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Blog Widget by LinkWithin