MALZEMELER
muhallebisi için;
- 8 yk irmik
- 8 yk şeker
- 1 lt süt
- 1 paket vnilya
ara kat için;
- 3, 4 tane elma
- 3 kaşık şeker
- tarçın
üzeri için;
- 10 tane petibör bisküvi
- fındık içi
YAPILIŞI
- Sütü, irmiği, vanilyayı ve şekeri muhallebi kıvamına kadar pişirin.
- Elmaları rendeleyip şeker ve tarçınla beraber yumuşayana kadar pişirin. İstenirse elma yerine muz, şeftali gibi başka meyveler koyulabilir.
- Borcamı hafif ıslattıktan sonra önce muhallebinin yarısını dökün, iyice heryerine yayın ve onun üstünede elmalı içi koyun bidaha muhallebiyi heryerine yayıp, en üstede ufalanmış bisküvileri ve fındıkiçini serpiştirip buzdolabında 4 saat soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz. Tarifimiz bu kadar;) yiyenler çok beğendi, ona göre;)
Afiyet olsun.....
7 yorum:
bu sıcakların en güzel yiyecegi.ellerine saglık.
ellerine sağlık çok güzel bir tatlı olduğu görünüşünden belli.hayırlı ramazanlar....
İrmik tatlısını pratik ve lezzetli olması nedeniyle çok severim.Ellerine sağlık canım.Hayırlı Ramazanlar...
Canım benim ellerine sağlık enfes olmuş sevgiler.
Çok hafif,hoş bir tatlı,ellerinize sağlık..
Hayırlı Ramazanlar diliyorum..
Muhabbetle..
elmayi sutlu tatlilara cok yakistiriyorum, irmik ve elme cok guzel olmustur, ellerinize saglik.
elma ve muahllebı muhtesem ıkılı ben de sık sık denerım bu ıkılıyı...elınıze saglık
Yorum Gönder