19 Ağustos 2011 Cuma

ELMALI SÜTLÜ İRMİK TATLISI



MALZEMELER

muhallebisi için;


  • 8 yk irmik

  • 8 yk şeker

  • 1 lt süt

  • 1 paket vnilya

ara kat için;



  • 3, 4 tane elma

  • 3 kaşık şeker

  • tarçın

üzeri için;



  • 10 tane petibör bisküvi

  • fındık içi

YAPILIŞI



  • Sütü, irmiği, vanilyayı ve şekeri muhallebi kıvamına kadar pişirin.

  • Elmaları rendeleyip şeker ve tarçınla beraber yumuşayana kadar pişirin. İstenirse elma yerine muz, şeftali gibi başka meyveler koyulabilir.

  • Borcamı hafif ıslattıktan sonra önce muhallebinin yarısını dökün, iyice heryerine yayın ve onun üstünede elmalı içi koyun bidaha muhallebiyi heryerine yayıp, en üstede ufalanmış bisküvileri ve fındıkiçini serpiştirip buzdolabında 4 saat soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapabilirsiniz. Tarifimiz bu kadar;) yiyenler çok beğendi, ona göre;)

Afiyet olsun.....

7 yorum:

Eylem dedi ki...

bu sıcakların en güzel yiyecegi.ellerine saglık.

lezzet sarayı dedi ki...

ellerine sağlık çok güzel bir tatlı olduğu görünüşünden belli.hayırlı ramazanlar....

Fatoş Öztürk dedi ki...

İrmik tatlısını pratik ve lezzetli olması nedeniyle çok severim.Ellerine sağlık canım.Hayırlı Ramazanlar...

derya dedi ki...

Canım benim ellerine sağlık enfes olmuş sevgiler.

ZELİHA dedi ki...

Çok hafif,hoş bir tatlı,ellerinize sağlık..
Hayırlı Ramazanlar diliyorum..
Muhabbetle..

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

elmayi sutlu tatlilara cok yakistiriyorum, irmik ve elme cok guzel olmustur, ellerinize saglik.

memolininannesi dedi ki...

elma ve muahllebı muhtesem ıkılı ben de sık sık denerım bu ıkılıyı...elınıze saglık

Blog Widget by LinkWithin