4 Ekim 2011 Salı

PATLICANLI BÖREK




MALZEMELER


  • 4 tane yufka

  • 4 tane patlıcan

  • 4 tane kırmızı biber

  • 3 tane yeşil biber

  • tuz, kırmızı biber ve sıvı yağ

YAPILIŞI



  • Patlıcanları ve biberleri fırında 200 dercede közleyin.


  • Fırından çıkardıktan sonra kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın tuzunu, baharatlarını ve biraz sıvı yağla karıştırın. Böylce iç harcımız hazırdır.


  • Yufkayı sekiz parçaya bölün içlerine bu hazırladığımız harçtan koyup sıgara böreği gibi sarıp yağlı kağıtlı tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısını 1 kaşık sıvı yağla karıştırıp sürün ve isterseniz çörekotu yada susam serpiştirip önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun......

9 yorum:

olsada yesek suzan dedi ki...

en sevdiğim börek çeşididir patlıcanlı börek ellerine sağlık ....

derya dedi ki...

Arkadaşım ellerine sağlık bendede
köz patlıcanlı börek var:)))Sımsı
cak sevgiler...

** ZEL ** dedi ki...

Ne kadar nefis olduğundan hiç şüphem yok :)
Ellerinize sağlık..
İlk fırsatta yapacağım tariflerden..
Sevgilerimle..

memolininannesi dedi ki...

hmm harıka
ellerıne saglık

Eylemin mutfagı dedi ki...

patlıcana tahinde çok yakışıyor tavsiye ederm.ellerine saglık

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

merhabalar:))
bende de bugün patlıcanlı börek var tadı olağanüstü gerçekten:))
ellerine sağlık arkadaşım..
sevgilerimle..

karabiberinmutfagi dedi ki...

ellerınıze saglık ne güzel bı borek bu :)

sarımutfak-hande dedi ki...

favori böreklerimdendir ellerine sağğlık nefis görünüyor

anne eli gibi dedi ki...

patlıcanın her halini ayrı ayrı severim,böreğide ayrı bir güzelmolur,ellerinize sağlık..

Blog Widget by LinkWithin