6 Eylül 2011 Salı

GÜL BAKLAVA





Bu tatlı biraz uydurmasyon oldu;) onun için öyle uzuzn uzun anlatmaya gerek yok, baklava yaparken yufkalar arttı, hani beşer beşer önce tabak büyüklüğünde açıp sonra aralarına nişasta koyup yufkaları incecik açıyoruz ya işte iki tane arttı;) napak napak dedik bu tatlı çıktı ortaya ve baklavadan bu daha çok beğenildi;) nasıl yaptımıza gelirsek açılmış yufkayı sekiz parçaya bölüp içlerine ceviz içi serpiştirip gül böreği yapar gibi sarıp üzerlerine tereyağı gezdirip fırında kızarana kadar pişirip hazırladığımız şerbetin içine atıp biraz bekletip servis tabağına alıp üzerlerinide ceviziçiyle süsleyip ikram ediyoruz yada afiyetle yiyoruz;)
Afiyet olsun.....

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Arkadaşım ellerine sağlık sevgiler.

lezzet sefasi dedi ki...

harika gorunuyor ellerine sglik rkdsim.
Sevgiler
Sefa

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

ellerine saglik :) sicacik sevgi ve selamlarla..

Blog Widget by LinkWithin