Bu tatlı hem pratik hem çok lezzetli, tavsiye edilir;)
MALZEMELER
- 125 gr eritilmiş tereyağı
- yarım sb pudra şekeri
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- aldığı kadar un
Şerbeti için;
- 3 sb şeker
- 4 sb su
- yarım limon
YAPILIŞI
- Öncelikle şerbeti kaynatıp bir kenara alın.
- Tüm malzemeleri yoğurup ele yapışmayacak yumuşak olmayacak sertte olmayacak bir hamur yapın.
- Ceviz büyüklüğünde toplar alıp parmak şeklini verip yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 170 dercede hafif kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkardıp azıcık ılındıktan sonra şerbeti her yerine gezdirin soğumaya ve şerbetini çekmeye bırakın.
- Soğuduktan sonra üzerine fındık içi, ceviziçi yada hindistan cevizi serpiştirip servis yapabilirsiniz. Tarifimiz bu kadarcık;)
Afiyet olsun....
3 yorum:
:))
mis gibi ağız tadı olmuş buralar..
merhaba eldivenlerdiciğim :))
hayırlı ramazanlar.
Ellerinize sağlık.Gerçekten çok pratik bir tatlıya benziyor.çok da nefis görünüyor:)
mmm nefiss görünüyor tatlınız:)
ellerinize sağlık...
benimde arşivimde tarif yayımlanmak için bekliyor...
sevgilerimle...
Yorum Gönder