24 Nisan 2011 Pazar

ÇEMENLİ, GALETA UNLU POĞAÇA



Bu pofuduk poçalar herkes tarafından çok beğenildi, yaparsanız pişman olmayacaksınız, demedi demeyin;) ona göre.....siz daha küçük ve değişik şekillerde yapabilirsiniz, orasıda size kalmış artık;) tarifimize bakalım şimdide;

MALZEMELER



  • 1 sb süt

  • 1 sb su

  • yarım paket eritilmiş tereyağı

  • yarım çb sıvı yağ

  • 1 tk tuz, 1 çay kaşığı şeker

  • 1 paket maya

  • aldığı kadar un

  • içi için çemen


YAPILIŞI



  • Çemen hariç tüm malzemeleri kulak memesi kıvamında yoğurun.

  • Ceviz büyüklüğünde toplar alın, elinizle açın içine bir tatlı kaşığı kadar çemen sürün kapatıp yağlı kağıtlı tepsiye dizin, hepsini buşekilde yapıp üzerlerine çırpılmış yumurta ve azıcık sıvı yağ sürüp galeta unu serpiştitirip önceden ısıtılmış fırında 170 dercede altları ve üzerleri kızarana kadar pişirin.

  • Fırından çıkardıp biraz ılındıktan sonra çayla beraber afiyetle yiyebilirsiniz.


Afiyet olsun.....

7 yorum:

derya dedi ki...

Arkadaşım ellerine sağlık çok leziz
oldukları görüntülerinden belli sev
giler.

sevda dedi ki...

çemenli hiç denemedim ama çok güzel görünüyor canım.denemek lazım.ellerine sağlık.sevgiler.

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

evet! mutlaka ilk firsatta denemeliyim! :)) ellerine saglik gercekten pufidik pufidik cok lezziz görünüyor..sicacik sevgiler

zeymuran dedi ki...

çok lezzetlı gorunuyor çemenlı tarıflerı sık sık kullanıyorum en pratık mılfoy boreklerınde hemen ıcıne surup fırınlıyorum çok güzel oluyor,ellerıne sağlık

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Pek leziz görünüyor bu poğaçalar. ellerine sağlık canım..

Hayatcemresi dedi ki...

Çok farklı bir poğaça olmuş,
çemen yakışmıştır diye düşünüyorum,eline sağlık,sevgiler...

Eylem dedi ki...

notumu aldım çünkü gerçekten harika gözüküyorlar.ellerine saglık.

Blog Widget by LinkWithin