25 Şubat 2011 Cuma

BİŞİ



Bişiyi bilmeyen yoktur, çoook lezzetli bir hamur işi, yanınada turşu çok yakışıyor;) tarifi çok kolay ama ölçü veremicem göz kararı artık;) süt, su, maya, un ve çok az tuzla yumuşak bir hamur yapın. fırınlardan alınan ekmek hamuru kıvamı gayet iyidir;) Hamur mayalandıktan sonra küçük toplar alın artık ne kadar olmasını istiyorsanız ona göre:) fazla kalın olmayacak şekilde merdaneyle açın, kızmış yağda altlı üstlü kızartın, servis tabağına alıp yanında bir bardak çayla afiyetle yiyin:)
Afiyet olsun......

4 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık pişiyi çok severim annem de hep sizinki gibi yapardı.

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

annem biz küçükken yazları hep bişi yapar yanına da ayran çalkalardı:)
ne zaman görsem çocukluğumu hatırlıyorum:)
ellerinize sağlık..

sözdamlaları dedi ki...

Ellerinize Sağlık... MaşaAllah sunum pek hoş olmuş... :)

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

En sevdiğim hamur işi bizim zamanımızda şimdiki gibi fazla hamur işleri yoktu bunlarla büyüdük alışık olduğum için görünce içim gitti ellerinize sağlık harika görünüyor sevgiler

Blog Widget by LinkWithin