20 Ağustos 2010 Cuma

İSLİM KEBABI


Tarife geçmeden önce dualarınızın ve oruçlarınızın kabul olması dileğiyle herkese bol bereketli ramazanlar arkadaşlar.....

MALZEMELER
patlıcan
kıyma
soğan
tuz, kırmızıbiber, karabiber
domates, biber
salça
sıvı yağ

YAPILIŞI
Öncelikle patlıcanları zebra şeklinde doğrayıp bir parmak kalınlığında kesip tuzlayıp 20 dak. kadar bekletip acısını çıkartıyoruz. Daha sonra yıkayıp suyunu iyice süzüp yağda kızartıktaktan sonra köfteyi hazırlıyoruz, kıymayı, rendelenmiş soğanı, 1 tk. salçayı, tuzunu ve baharatlarınıda koyup iyice yoğurduktan sonra ceviz büyüküğünde toplar yapıp bunlarıda yağda kızartıp patlıcan dilmerinden iki tane alıp artı şekine getirip ortasına köfteyi koyup ters çevirip tepsiye koyup üzerinede domates ve biber dilimi koyup kürdanıda batırıp böyle böyle hepsini yapıp salçalı suyuda her yerine gezdirdikten sonra önceden ısıtılmş fırında kaynayana kadar 20 dak pişirdikten sonra servise hazırdır islim kebabımız. Yapımı bu sıcaklarda biraz zahmetli ama tadınca buna değer diyorsunuz;) tadanlar tarafından tam not aldı, herkes çok beğendi;)
Afiyet olsun......

10 yorum:

Federica dedi ki...

mmmmmmmmmm...che invitante!complimenti!

birdutmasali dedi ki...

ah yenmezmi bu güzellik..
haayırlı ramazanlar diliyorum.
çok sevgiLer.

derya dedi ki...

Canımmm ellerine sağlık harika görünüyor kebabın bereketli iftarlar
sevgiler...

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
Hayırlı sahurlar.
Saygılar.

Eylem dedi ki...

patlıcan olsunda her türlü yemegi kabulümdür.ellerine saglık.

Betül KÖROĞLU dedi ki...

bende çok severimm. ellerine sağlık.. nefis..

sevgiler

ebru dedi ki...

Ellerinize sağlık. Harika bir lezzettir. Yanında pilav ve cacıkla beraber.Bizim evde de pek sevilir.

MUTLU AŞÇI KUZEYİN KIZI :) dedi ki...

Çok severim.Çok güzel görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

sarımutfak-hande dedi ki...

patlıcana asla hayır demem ellerine sağlık sanada hayırlı ramazanlar canım

Mutfak Havlusu dedi ki...

Bu tarz lezzetleri ben severim hem de çok .
ee bir doğulu olarak anca bize bu olur:)
ellerinize sağlık patlıcan sezonu kapanmadan son kertede yapılmalı.

Blog Widget by LinkWithin