1 Eylül 2010 Çarşamba
CEVİZLİ TATLI
MALZEMELER
1 paket tereyağı(250 gr)
2 çk yoğurt
2 çk sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 sb ceviz içi
1 limon rendesi
kabartma tozu
aldığı kadar un(4 sb un)
şerbeti için; 4 sb şeker, 5 sb su, yarım limon
YAPILIŞI
En başta şerbetimizi hazırlayıp bir kenara koyup hamurun un ve kabartma tozu hariç tüm malzemelerini koyup iyice yoğurup kabartma tozunu ve yavaş yavaş ununu ilave edip yoğurup ele yapışmayacak bir hamur yapıp ceviz büyüklüğünde toplar alıp istenirse rendenin üstüne bastırıp şekil verip yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 160 derecede piştikten sonra ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti döküp, tabikiyle 5 dak. sonra altüst yapıp şerbeti iyice çekmesni sağladıktan sonra tatlımız bu kadarcık;) çok basit bi okadarda lzzetli bir tatlı, iftar sofralarına çok yakışır kendileri, demedi demeyin;)
Afiyet olsun....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
10 yorum:
Canım ellerine sağlık peşpeşe tatlı
lar süper:))Bereketli iftarlar sev
giler...
bayılırım..nefis görünüyor.ellerine yüreğine emeğine sağlık...sevgiyle..
pek iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık...
Ellerinize saglik. Nefis bir tatli. Sevgiler...
Eline sağlık nefis görünüyorlar :) şerbetli tatlılara ceviz yakışıyor gerçekten.
Cok guzel gorunuyor. Sevgiler
ellerinize saglık...sevgıler..
Tatlı müthiş görünüyor
iyi bayramlar
ellerinize sağlık...
sevgilerr
Ellerine sağlık tatlın nefis görünüyor.Sevgiler...
Yorum Gönder