
MALZEMELER
3 yumurta
1 sb şeker
1 sb süt
yarım sb sıvı yağ
2 yada 1 tatlı kaşığı zencefil (ne kadar seviyorsanız)
tarçın
yarım limon suyu
3 sb fındık aromalı sinangil kekunu
YAPILIŞI
yumurtalarla şekeri iyice köpürtüp sütü, yağı, zencefili, limon suyunu ve tarçını ilave edip güzelce karıştırıp yavaşca ununuda koyup kıvamınıda ayarlayıp;) yağlanmış kek kalıbına hindistan cevizi serpiştirip kek karışımını döküp üstünede hindistan cevizi serpip önceden ısıtılmış fırnda 160 derecede pişiriyoruz(yaklaşık 50 dak. sürüyor). Çayın yanında harika bir tad, zencefil seviyosanız deneyin derim;)
Afiyet olsun....

17 yorum:
Canım ellerine sağlık şablonunda ha
rika olmuş öptüm...
O kadar lezzetli görünüyor ki canım çekti:) Ellerine sağlık...
Açıkçası Zencefilli hiçbir şey yemedim. Nasıl bir lezzet bilmiyorum ama deneyeceğim arkadaşım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
zecefilin verdigi aroma ve piserken mis gibi kokusu nefis olmustur kek
ellerine saglik
mmm lezzetli gözüküyor ellerine sağlık canım.
sevgiler
Fındıklı un zaten misler gibi kokuyor, bir de üzerine zencefil mımmm:)
Ellerine sağlık canım..
zencefili çok severim ama birtek kurabie yapmasını biliyordum :)) bu tarif ii oldu
ellerine sağlık
zencefil hiç kullanmadım.ama bu tarif sayesinde kullanıcam.eline saglık arkadaşım.blogundaki degişiklik güzel olmuş. sevgiler.
Kek çok güzel, ben de tarçınlı cevizli yaptım bugün. Ellerine sağlık komşum.
Merhaba. Nefis görünüyor, ellerinize sağlık. Sinangil firmasının gönderdiği kek unlarından sonra ben de çok severek kek yapmaya başladım. Tarifinizi çok beğendim. Sevgiler.
hepsi bi arada keki olmuş bu unda fındıklı olunca :)
oktay usta da geçen hafta zencefilli tarcınlı kurabiye yapmıştı. özenmiştim.
elinize sağlık.
sevgiler.
ellerine sağlık,en kısa zamanda deneyceğim...
MMMM MİS GİBİ.ELLERİNE SAĞLIK CANIM..
kek nefis olmus, mis kokulu
ellerine saglik canim
Eline sağlık çok leziz görünüyor...Selamlar....
Cok sahane görünüyor kek, ellerinize saglik. Sevgiler.
zencefille hiç denememiştim çok güzel görünüyor ellerine sağlık
Yorum Gönder