14 Mart 2009 Cumartesi

HAŞHAŞLI ÇÖREK


MALZEMELER
1 sb süt
1 yumurta(akı içine, sarısı üstüne sürülecek)
1 çb sıvı yağ
yaş maya
2,5 çk tuz
2,5 çk şeker
aldığı kadar un(4 sb kadar)

YAPILIŞI
İlk önce sıvı malzemeleriyle beraber mayayı eritip diğerlerinide ilave edip iyice yoğurup sekize bölüp hamuru, tabak büyüklüğünde açıp hepsini, aralarına 1 yk kadar erimiş tereyağından sürüp hepsini üstüste koyup enüste yağ koymadan güzelce yufkayı açıp 1 çb yağla karıştırdığımız 3 yk haşhaşıda güzelce sürüp 16'ya yada daha fazlaya kesip sığara böreği gibi sarıp yada yufkayı yarıya kadar burma şeklinde sarıp küçük küçük kesip yağlı kağıtladığımız tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı ve sıvı yağdan oluşan karışımdan sürüp önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdikten sonra servise hazırdır haşhaşlı çöreklerimiz;) tadı görüntüsünden çok daha enfesti çöreklerin;)
Afiyet olsun......

17 yorum:

karamel mutfak dedi ki...

canım ya benim mayalı sigara böregimin aynısı sadece bu haşaşlı haşaşım gelirse annemden denerim bende ellerine salık canım.

üç böcek bir çiçek dedi ki...

cnmmm elerine sağlık harika görünüyor sevgiler...

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Canımcım tarife hashaşı ne zaman ve ne kadar ekliyoruz göremedim ben. Ellerine sağlık. Sevgiler...

eldivenlerim dedi ki...

tşkler esincim;) hamuru yağlayıp üstüste koyduktan sonra açıp kalın olmayacak ama;) 3 yemek kaşığı haşhaşı 1 çay bardağı sıvı yağla sürülebilir kıvamına getirip yufkanın her yerine sürüp....devamı tarifte var;) bide biraz tepside mayalanması lazım;)

papatya prenses dedi ki...

yaa haşhaşım bitti ve kaliteli haşhaş heryerde bulunmuyo. çok severim haşhaşlı şeyleri çok.
ellerine sağlık canım..

kizilciksurubu dedi ki...

Bayilirim hashasli cöreklere, tadiyla mideye, sekilleriyle de gözlere hitap ediyorlar. Ellerine saglik, sevgiler.

SİHİRLİ OKLAVA dedi ki...

canım ellerine sağlık...çayın yanına gönder bir tane:))

TAZE NANE dedi ki...

Canım ellerine sağlık.
Çok güzel görünüyor.
Misler gibi.
Sevgiler.
İyi haftalar.

Esin (Huysuzbalık) dedi ki...

Rica ederim canımcım. Eklemene sevindim. Sevgiler...

MoonSun dedi ki...

:)) Ellerien saglik Eldivenlerim :)) Afiyet olsun :)) Yalniz bisey sormak istiyorum yani bilmedigimden soruyorum, simdi burda yas maya yok, onun yerine kabarma tozu kullansam olur mu acaba ? Nefis gorunuyor bu arada :))

disal dedi ki...

eşim bayılır böyle tariflere...

nefis görünüyor canım ..ellerine sağlık...

öpüyorum seni..

eldivenlerim dedi ki...

moonsun tşkler arkadaşım, kabartma tozunu bilemem ama kurumaya olabilir herhalde;)

PINAR dedi ki...

ellerine sağlık,çok güzel görünüyorlar pofuduk pofuduk :)

ORGUKNIT dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor bayıldım.
Sevgiler.

Cenk dedi ki...

Merhaba,
Sizden sitenize yerleştirdiğiniz yemekosfer arama kutusu ile ilgili bir ricam olacak.
Fark ettiniz mi bilmiyorum ama son bir haftadır Cafe Fernando kapalıydı. Sitenin alt yapısında birtakım arızalar meydana geldi.
Bu arızanın sorumlusunun da Yemekosfer arama kutuları olduğunu yeni keşfetmiş bulunuyorum.
Sitenize yerleştirdiğiniz kodlarda ufak bir değişiklik yaptım.
Cafe Fernando'nun bundan sonra sorunsuz işleyebilmesi için eski kodların mümkün olan en kısa zamanda yenileriyle değiştirilmesi gerekiyor.
Yeni kodlara şu sayfadan ulaşabilirsiniz: http://cafefernando.com/yemekosfer/ekle.php
Vaktinizi aldığım için lütfen kusura bakmayın ama acil olarak uğrayıp sitenizdeki kodları yenilemeniz Cafe Fernando'nun sağlam işleyebilmesi için şart.
Şimdiden teşekkür ederim,
Cenk

şirinem dedi ki...

bayılırım haşhaşlı çöreğe eskiden annemde çok yapardı am ne zamndır yapmadı iyiki gördüm sende canım :)) ellerine sağlık

SICAK PAYLAŞIMLAR AYSEL dedi ki...

Çörek harika görünüyor... Tadına bakan şanslılardan olmak isterdim... Ellerine sağlık... Sevgiler...

Blog Widget by LinkWithin