6 Eylül 2008 Cumartesi

MUHALLEBİLİ KADAYIF



MALZEMELER
5 sb süt
6 çk pirinç unu
2 çk şeker
yarım kğ kadayıf, 125 gr tereyağı ve biraz sıvı yağ
şerbeti için; 4 sb şeker, 3,5 sb su ve yarım limon

YAPILIŞI
İlk önce süt, pirinç unu ve şekeri karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz, [muhallebinin malzemeleri fazla geliyor yada benmi az koydum ne;) bide kadayıfın içinde piştikten sonra muhallebi hiç gözükmedi;) ama tadı harikaydı;) aslında muhallebi yerine ceviziçide çok hoş gidiyor bu tatlıya, isteğe kalmış bişey;)] daha sonra şerbeti hazırlayıp kadayıflara geçiyoruz, tere yağını eritip sıvı yağla karıştırıp kadayıfın üzerine döküyoruz, her tarafına değmesini sağlıyoruz, şimdide bir tas alıp içine biraz kadayıf koyup iyice bastırıp içinede muhallebiyi koyup onunda üstünede bidaha kadayıf koyup iyice bastırıp tepsiye ters çeviriyoruz, yada borcama yarısını koyup iyice bastırıp muhallebiyi döküp bidaha kadayıfı döküp yine bastırıp önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirip çıkarıp ılınmış şerbeti döküyoruz, soğuduktan sonra üstüne cevizi ufalayıp servis yapabiliriz;)
Afiyet olsun....

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Cok lezzetli görünüyor, ellerinize saglik. Iyi hafta sonlari diliyorum.

Adsız dedi ki...

ELLERINE SAGLIK CNM. COK LEZZETLI GORUNUYOR MUTLU HAFTALAR DILIYORUM

Blog Widget by LinkWithin