28 Temmuz 2008 Pazartesi

ARMUTLU PİE



MALZEMELER
3 yumurta
1 sb toz şeker
1 çb süt
125 gr tereyağı
1 paket vanilya (ben koymadım)
2 sb un
1 paket kabartma tozu

ÜSTÜ İÇİN
5-6 armut
3 yk tozşeker
3 tk tarçın

YAPILIŞI
Yumurtalarla şekeri iyice çırpıp süt, erimiş tereyağını ekleyip biraz daha çırpıp ununu ve kabartma tozunu ekleyip bigüzelce karıştırıp kalıba veya tepsiye döküp, kabukları soyulmuş, küp küp doğranmış armutları şeker ve tarçınla karıştırıp kek karışımının üstüne döküp önceden ısıtılmış fırında 30- 40 dak kadar fırına göre değişebilir tabikiyle:)))üstleri kızarana kadar pişiriyoruz, kürdanı batırıp pişip pişmediğini anlayabiliriz:))) hepsi bukadar hem pratik hemde tadıda görünüşüde çok güzel ve
lezzetli:)))
Afiyet olsun

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık...armutlu pie çok güzel gözüküyor...kandiliniz kutlu dualarınız kabul olsun...:)

Adsız dedi ki...

Bu kadar lezzetli bi site olur,gercekten cok begendim.Tekrar gorusmek uzere sevgiyle kal.

Ozi

Mutfak Havlusu dedi ki...

aemut harika bir meyve tek başınada böylece de her daim yenilebilir:)
ellerinize sağlık.

Hatice dedi ki...

armutlu pie nefis görünüyor, ellerine sağlık...
sevgiler...

Adsız dedi ki...

enfes görünüyor. Çok iştah açıcı.. :)

ellerinize sağlık. Hoşgeldiniz :)

sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com

Blog Widget by LinkWithin