4 Ekim 2011 Salı

PATLICANLI BÖREK




MALZEMELER


  • 4 tane yufka

  • 4 tane patlıcan

  • 4 tane kırmızı biber

  • 3 tane yeşil biber

  • tuz, kırmızı biber ve sıvı yağ

YAPILIŞI



  • Patlıcanları ve biberleri fırında 200 dercede közleyin.


  • Fırından çıkardıktan sonra kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın tuzunu, baharatlarını ve biraz sıvı yağla karıştırın. Böylce iç harcımız hazırdır.


  • Yufkayı sekiz parçaya bölün içlerine bu hazırladığımız harçtan koyup sıgara böreği gibi sarıp yağlı kağıtlı tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısını 1 kaşık sıvı yağla karıştırıp sürün ve isterseniz çörekotu yada susam serpiştirip önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun......

9 yorum:

  1. en sevdiğim börek çeşididir patlıcanlı börek ellerine sağlık ....

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım ellerine sağlık bendede
    köz patlıcanlı börek var:)))Sımsı
    cak sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar nefis olduğundan hiç şüphem yok :)
    Ellerinize sağlık..
    İlk fırsatta yapacağım tariflerden..
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. hmm harıka
    ellerıne saglık

    YanıtlaSil
  5. patlıcana tahinde çok yakışıyor tavsiye ederm.ellerine saglık

    YanıtlaSil
  6. merhabalar:))
    bende de bugün patlıcanlı börek var tadı olağanüstü gerçekten:))
    ellerine sağlık arkadaşım..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. ellerınıze saglık ne güzel bı borek bu :)

    YanıtlaSil
  8. favori böreklerimdendir ellerine sağğlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  9. patlıcanın her halini ayrı ayrı severim,böreğide ayrı bir güzelmolur,ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil