MALZEMELER
- 4 tane yufka
- 4 tane patlıcan
- 4 tane kırmızı biber
- 3 tane yeşil biber
- tuz, kırmızı biber ve sıvı yağ
YAPILIŞI
- Patlıcanları ve biberleri fırında 200 dercede közleyin.
- Fırından çıkardıktan sonra kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın tuzunu, baharatlarını ve biraz sıvı yağla karıştırın. Böylce iç harcımız hazırdır.
- Yufkayı sekiz parçaya bölün içlerine bu hazırladığımız harçtan koyup sıgara böreği gibi sarıp yağlı kağıtlı tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısını 1 kaşık sıvı yağla karıştırıp sürün ve isterseniz çörekotu yada susam serpiştirip önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun......
en sevdiğim börek çeşididir patlıcanlı börek ellerine sağlık ....
YanıtlaSilArkadaşım ellerine sağlık bendede
YanıtlaSilköz patlıcanlı börek var:)))Sımsı
cak sevgiler...
Ne kadar nefis olduğundan hiç şüphem yok :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık..
İlk fırsatta yapacağım tariflerden..
Sevgilerimle..
hmm harıka
YanıtlaSilellerıne saglık
patlıcana tahinde çok yakışıyor tavsiye ederm.ellerine saglık
YanıtlaSilmerhabalar:))
YanıtlaSilbende de bugün patlıcanlı börek var tadı olağanüstü gerçekten:))
ellerine sağlık arkadaşım..
sevgilerimle..
ellerınıze saglık ne güzel bı borek bu :)
YanıtlaSilfavori böreklerimdendir ellerine sağğlık nefis görünüyor
YanıtlaSilpatlıcanın her halini ayrı ayrı severim,böreğide ayrı bir güzelmolur,ellerinize sağlık..
YanıtlaSil