16 Ağustos 2011 Salı

BALPARMAK TATLISI



Bu tatlı hem pratik hem çok lezzetli, tavsiye edilir;)

MALZEMELER


  • 125 gr eritilmiş tereyağı

  • yarım sb pudra şekeri

  • 1 yumurta

  • 1 paket vanilya

  • 1 paket kabartma tozu

  • aldığı kadar un

Şerbeti için;



  • 3 sb şeker

  • 4 sb su

  • yarım limon

YAPILIŞI



  • Öncelikle şerbeti kaynatıp bir kenara alın.

  • Tüm malzemeleri yoğurup ele yapışmayacak yumuşak olmayacak sertte olmayacak bir hamur yapın.


  • Ceviz büyüklüğünde toplar alıp parmak şeklini verip yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 170 dercede hafif kızarana kadar pişirin.


  • Fırından çıkardıp azıcık ılındıktan sonra şerbeti her yerine gezdirin soğumaya ve şerbetini çekmeye bırakın.


  • Soğuduktan sonra üzerine fındık içi, ceviziçi yada hindistan cevizi serpiştirip servis yapabilirsiniz. Tarifimiz bu kadarcık;)

Afiyet olsun....


3 yorum:

  1. :))
    mis gibi ağız tadı olmuş buralar..

    merhaba eldivenlerdiciğim :))
    hayırlı ramazanlar.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık.Gerçekten çok pratik bir tatlıya benziyor.çok da nefis görünüyor:)

    YanıtlaSil
  3. mmm nefiss görünüyor tatlınız:)
    ellerinize sağlık...
    benimde arşivimde tarif yayımlanmak için bekliyor...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil