10 Mayıs 2011 Salı

BAYAT EKMEK KÖFTESİ



Bayat ekmekleriniz varsa bu tarif tam size göre, benim fikrimi sorarsanız, peynir yerine haşlanmış patates koyun dahada güzel olur;) dereotuda çok yakışır bu köfteye;)

MALZEMELER


  • 1 tam ekmek

  • 1 küçük soğan

  • 1 yumurta

  • maydanoz

  • biraz peynir

  • kırmzıbiber, karabiber, nane
YAPILIŞI


  • Ekmekleri küçük küçük doğrayıp azıcık ılık suda yumuşatın.

  • Diğer malzemeleride ilave edip iyice yoğurup köfte şeklini verip galeta ununa bulayıp kızgın yağda altlı üstlü kızartın. Tarifimiz bu kadarcık:)

Afiyet olsun....

18 yorum:

  1. Canım, birgün mutlaka deniyeceğim.

    Nefis bir görüntü var.

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık enfes olmuş öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. çok pratik bir tarif,denemek lazım.hem de bayatlamış ekmekleri değerlendirmiş oluruz.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. harika bir fikir ve harika bir görüntü canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Bende arada yaparım çok da severek yeriz. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. hel peynir hem patates koyalım:))

    ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  7. Ekmekleri değerlendirmek için lezzetli bir çözüm :) Ellerine sağlık

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Bayat ekmekler için süper bir tarif olmuş canım..
    Ellerine sağlık.
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  9. Güzel bir değerlendirme olmuş.eline sağlık

    YanıtlaSil
  10. Güzel bir değerlendirme olmuş.eline sağlık

    YanıtlaSil
  11. nefis görünüyorlar,ekmekleri israf etmemek adına da çok güzel bir değerlendirme yöntemi,merak ettim ekmekler somun mu,pide mi?
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. maksat evdekileri değerlendirmek olunca Türk Hanımları neler neler buluyor:) çok beğendim tarifinizi ellerinize sağlık:))
    sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  13. teşekkürler arkadaşlar güzel yorumlarınız için;)
    hayat cemresi, ben somun ekmek kullandım ama pidedende yapanlar var, daha güzel olabilirde;)

    YanıtlaSil
  14. twitterda görüp geldim:)çok güzel bir tarif olmuş.ekmekleri degerlendirmek adına.eline saglık.

    YanıtlaSil
  15. Ne güzel hem bayat ekmekler değerleniyor hem de harika bir lezzet ortaya çıkıyor ellerine sağlık canım çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  16. ay süper olmuşlar canım tarifi kaptım deneyeceğim ellerine sağlık

    YanıtlaSil