25 Şubat 2011 Cuma

BİŞİ



Bişiyi bilmeyen yoktur, çoook lezzetli bir hamur işi, yanınada turşu çok yakışıyor;) tarifi çok kolay ama ölçü veremicem göz kararı artık;) süt, su, maya, un ve çok az tuzla yumuşak bir hamur yapın. fırınlardan alınan ekmek hamuru kıvamı gayet iyidir;) Hamur mayalandıktan sonra küçük toplar alın artık ne kadar olmasını istiyorsanız ona göre:) fazla kalın olmayacak şekilde merdaneyle açın, kızmış yağda altlı üstlü kızartın, servis tabağına alıp yanında bir bardak çayla afiyetle yiyin:)
Afiyet olsun......

4 yorum:

  1. Elinize sağlık pişiyi çok severim annem de hep sizinki gibi yapardı.

    YanıtlaSil
  2. annem biz küçükken yazları hep bişi yapar yanına da ayran çalkalardı:)
    ne zaman görsem çocukluğumu hatırlıyorum:)
    ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize Sağlık... MaşaAllah sunum pek hoş olmuş... :)

    YanıtlaSil
  4. En sevdiğim hamur işi bizim zamanımızda şimdiki gibi fazla hamur işleri yoktu bunlarla büyüdük alışık olduğum için görünce içim gitti ellerinize sağlık harika görünüyor sevgiler

    YanıtlaSil