19 Ekim 2010 Salı

ELMALI TART



MALZEMELER

Hamuru için;
150 gr tereyağı
1 küçük çay bardağı süt
1 yumurta
2 kaşık pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
3sb un

İç harcı için;
6 tane elma
6 kaşık şeker
1 tk tarçın
ceviz içi

YAPILIŞI
Elmaları soyup rondodan geçirip yada rendeleyip diğer malzemeleriyle beraber suyunu çekene kadar pişirdikten sonra soğumaya bırakıp buarada hamurun tüm malzemeleriyle karıştırıp iyice yoğurup 3/1 ini ayırıp merdaneyle hangi kalıbı kullancaksak onun ölçüsüne göre açıp heryeri yağlanmış tepsiye kenarlarını kaplayacak şekilde kaplayıp iç harcını döküp heryerine yayıp diğer ayırdığımız hamuruda açıp bir parmak kalınlığında kafes şeklinde şeritler yapıp yada buzdolabında bir iki saat bekletip rendeleyebilirizde, tercih size kalmış artık;) önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirip fırından çıkardıktan ve biraz ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştiktirip, dilimleyip servis tabaklarına alabiliriz tartımızı....yiyenler tarafından çok beğenildi kendileri;) çayın yanına muhteşem bir lezzet bu....
Afiyet olsun.....

8 yorum:

  1. hamur işlerine çok yakışan meyvelerden biri elma,çok severim.

    ellerine sağlık tatlım..

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık enfes görünüyor
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok şık olmuş sunumun,ellerine,emeğine sağlık..Mutlu akşamlar diliyorum..sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Elmali tarti cok severim. Harika gorunuyor, ellerine saglik!!!

    YanıtlaSil
  5. elma tarçın ceviz üçlüsüne bayılırım:)))
    ellerine sağlık harika olmuş canım

    YanıtlaSil
  6. Nefis görünüyor, bayıldım.

    YanıtlaSil
  7. elmalı mı asla hayır demem. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. elmalı tatlara bayılıyorum..kendini yiyemesemde hamurla buluşması yediyor..

    ellerine sağlık..harika görünüyor..

    YanıtlaSil