MALZEMELER
Hamuru için;
150 gr tereyağı
1 küçük çay bardağı süt
1 yumurta
2 kaşık pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
3sb un
İç harcı için;
6 tane elma
6 kaşık şeker
1 tk tarçın
ceviz içi
YAPILIŞI
Elmaları soyup rondodan geçirip yada rendeleyip diğer malzemeleriyle beraber suyunu çekene kadar pişirdikten sonra soğumaya bırakıp buarada hamurun tüm malzemeleriyle karıştırıp iyice yoğurup 3/1 ini ayırıp merdaneyle hangi kalıbı kullancaksak onun ölçüsüne göre açıp heryeri yağlanmış tepsiye kenarlarını kaplayacak şekilde kaplayıp iç harcını döküp heryerine yayıp diğer ayırdığımız hamuruda açıp bir parmak kalınlığında kafes şeklinde şeritler yapıp yada buzdolabında bir iki saat bekletip rendeleyebilirizde, tercih size kalmış artık;) önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirip fırından çıkardıktan ve biraz ılındıktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştiktirip, dilimleyip servis tabaklarına alabiliriz tartımızı....yiyenler tarafından çok beğenildi kendileri;) çayın yanına muhteşem bir lezzet bu....
Afiyet olsun.....
hamur işlerine çok yakışan meyvelerden biri elma,çok severim.
YanıtlaSilellerine sağlık tatlım..
Canım ellerine sağlık enfes görünüyor
YanıtlaSilsevgiler.
Çok şık olmuş sunumun,ellerine,emeğine sağlık..Mutlu akşamlar diliyorum..sevgiler..
YanıtlaSilElmali tarti cok severim. Harika gorunuyor, ellerine saglik!!!
YanıtlaSilelma tarçın ceviz üçlüsüne bayılırım:)))
YanıtlaSilellerine sağlık harika olmuş canım
Nefis görünüyor, bayıldım.
YanıtlaSilelmalı mı asla hayır demem. ellerine sağlık.
YanıtlaSilelmalı tatlara bayılıyorum..kendini yiyemesemde hamurla buluşması yediyor..
YanıtlaSilellerine sağlık..harika görünüyor..