1 Eylül 2010 Çarşamba

CEVİZLİ TATLI



MALZEMELER
1 paket tereyağı(250 gr)
2 çk yoğurt
2 çk sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 sb ceviz içi
1 limon rendesi
kabartma tozu
aldığı kadar un(4 sb un)
şerbeti için; 4 sb şeker, 5 sb su, yarım limon

YAPILIŞI
En başta şerbetimizi hazırlayıp bir kenara koyup hamurun un ve kabartma tozu hariç tüm malzemelerini koyup iyice yoğurup kabartma tozunu ve yavaş yavaş ununu ilave edip yoğurup ele yapışmayacak bir hamur yapıp ceviz büyüklüğünde toplar alıp istenirse rendenin üstüne bastırıp şekil verip yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 160 derecede piştikten sonra ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti döküp, tabikiyle 5 dak. sonra altüst yapıp şerbeti iyice çekmesni sağladıktan sonra tatlımız bu kadarcık;) çok basit bi okadarda lzzetli bir tatlı, iftar sofralarına çok yakışır kendileri, demedi demeyin;)
Afiyet olsun....

10 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık peşpeşe tatlı
    lar süper:))Bereketli iftarlar sev
    giler...

    YanıtlaSil
  2. bayılırım..nefis görünüyor.ellerine yüreğine emeğine sağlık...sevgiyle..

    YanıtlaSil
  3. pek iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize saglik. Nefis bir tatli. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Eline sağlık nefis görünüyorlar :) şerbetli tatlılara ceviz yakışıyor gerçekten.

    YanıtlaSil
  6. Cok guzel gorunuyor. Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. ellerinize saglık...sevgıler..

    YanıtlaSil
  8. Tatlı müthiş görünüyor
    iyi bayramlar

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık...

    sevgilerr

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık tatlın nefis görünüyor.Sevgiler...

    YanıtlaSil