
MALZEMELER
1 paket tereyağı(250 gr)
2 çk yoğurt
2 çk sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 sb ceviz içi
1 limon rendesi
kabartma tozu
aldığı kadar un(4 sb un)
şerbeti için; 4 sb şeker, 5 sb su, yarım limon
YAPILIŞI
En başta şerbetimizi hazırlayıp bir kenara koyup hamurun un ve kabartma tozu hariç tüm malzemelerini koyup iyice yoğurup kabartma tozunu ve yavaş yavaş ununu ilave edip yoğurup ele yapışmayacak bir hamur yapıp ceviz büyüklüğünde toplar alıp istenirse rendenin üstüne bastırıp şekil verip yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 160 derecede piştikten sonra ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti döküp, tabikiyle 5 dak. sonra altüst yapıp şerbeti iyice çekmesni sağladıktan sonra tatlımız bu kadarcık;) çok basit bi okadarda lzzetli bir tatlı, iftar sofralarına çok yakışır kendileri, demedi demeyin;)
Afiyet olsun....
Canım ellerine sağlık peşpeşe tatlı
YanıtlaSillar süper:))Bereketli iftarlar sev
giler...
bayılırım..nefis görünüyor.ellerine yüreğine emeğine sağlık...sevgiyle..
YanıtlaSilpek iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık...
YanıtlaSilEllerinize saglik. Nefis bir tatli. Sevgiler...
YanıtlaSilEline sağlık nefis görünüyorlar :) şerbetli tatlılara ceviz yakışıyor gerçekten.
YanıtlaSilCok guzel gorunuyor. Sevgiler
YanıtlaSilellerinize saglık...sevgıler..
YanıtlaSilTatlı müthiş görünüyor
YanıtlaSiliyi bayramlar
ellerinize sağlık...
YanıtlaSilsevgilerr
Ellerine sağlık tatlın nefis görünüyor.Sevgiler...
YanıtlaSil