29 Ağustos 2010 Pazar

CEVİZ İÇLİ TATLI

MALZEMELER
3,5 sb un
yarım sb süt
1 yumurta
200 gr tereyağı yada margarin
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
iç malzemesi; 1 sb ceviziçi, 1 çk tarçın
şerbeti için; 4 sb su, 4 sb şeker, yarım limon suyu
YAPILIŞI
Öncelikle şerbeti kaynatıyoruz. Hamurumuza önce süt, yumurta ve yağı iyice birbirine yedirip ununu ve kabartma tozunuda ilave edip sert olmayan bir hamur yapıp ceviz büyüklüğünde toplar alıp elimizin ortsıyla açtırıp içine 1 çk ceviz içiyle tarçınla karıştırılmış karışımında koyup kapatıp elimizle yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizip böyle böyle hepsini bitirip önceden ısıtımış fırında 160 dercede üzeri hafif kızarana kadar pişirip çıkardıktan sonra tepsiyi biraz ılıtıp şerbeti döküp çekmesini bekliyoruz. iyice çektikten sonra servis tabaklarına alabiliriz. iftardan sonra çayın yanına değişik ve çok lezzetli bir tatlı.
Afiyet olsun.....

7 yorum:

  1. Tatlı nefis gözüküyor,ellerine sağlık.Hayırlı iftarlar...

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, tatliyla aram yoktur ama bu cok nefis gorunuyor. Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık çok leziz bir tatlı öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. ELLERİNE SAĞLIK BENDE ÇOK SEVERİM BU TATLIYI..

    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  5. çok güzel olur bilirim ellerine sağlık canım harika görünüyor
    mutlu bir hafta dilerim

    YanıtlaSil
  6. un miktarını yarıya indirip yarısnıda irmik olarak kullanabiliriz değilmi çok büyük bir değişiklik olmaz diye düşünüyorum..
    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. Cevizli tatlı müthiş olmuş,şerbetli tatlılara bayılırım,bayramda yapıcam inşallah.Ellerine sağlık,sevgiler.

    YanıtlaSil