
Eğer evde bir gün önce kalmış kabak tatlısı varsa değerlendirmenin en güzel yolu bu;) tadı enfesti;) illaki birgün önceden kalmasına gerek yok tabikiyle, özellikle bu kek içinde alınabilirde, pişirilebilirde;) biraz ordan biraz burdan derken bu kek çıktı ortaya;) tarif ise şöyle;
MALZEMELER
3 yumurta
yarım sb şeker
yarım sb üzüm pekmezi
yarım sb sıvı yağ
1 sb fındık içi
1sb kabak püresi
1 çk zencefil tozu
3 sb un
kabartma tozu
YAPILIŞI
Öncelikle yumurtalarla şekeri köpürtüp pekmezi, yağı, kabağı ( bir gün önceden şekerde bekletip kendi suyula pişirip püre haline getirilmiş şekilde) ve zencefili sırayla katıp bunları iyice karıştırıp ununu ve kabartma tozunu ilave edip karıştırıp yağlanmış yada yağlı kağıdlı tepsiye döküp önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üzeri kızarana kadar pişirip(kürdanla pişip pişmediğini anlayabiliriz) fırından çıkardıktan sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun......

Sıra geldi salatamıza, bu salata hem çok kolay hem de çok lezzetli;) lahanayı ince ince doğrayıp havuçlarıda rendeleyip biraz tuzla bunları karıştırıp sarımsaklı yoğurt ve mayonezlede iyice karıştırıp servis tabağımıza alıyoruz.
Afiyet olsun.....
eline sağlık canım...am da mevsimindeyken denenebilecek bir kek tarifi eline sağlık.salatayı da hiç bu şekilde yapmamıştım.o da güzelmiş.sevgiler
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIKA RKADAŞIM ÇOK LEZİZ GÖRÜNÜYOR...
YanıtlaSilEllerinize sağlık , her ikiside çok güzel.
YanıtlaSilBalkabağını çok severim:) ben de geçen gün kek yapmıştım :)))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,enfes görünüyor..
Kabağın her haline bayılırım. Tatlısını yapınca bir lokma bile kalmıyor ama kek içinde denemek lazım. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık balkabağı bu günlerde çok yaygın aslında tam mevsimi denemek lazım diye düşünüyorum sevgiler
YanıtlaSilhmmm ellerinize sağlık
YanıtlaSilbalkabaklı herşeyi çok severim.
Çok güzel görünüyor.Eminim lezzeti de çok güzeldir.
Aslında size soru sormak istiyorum sakıncası yoksa. Size ulaşmanın kolay yoluydu bu. Alttaki online ziyaretçi sayacınızdan ben de edinmek istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim arkadaşım. Benim tarafta konuşmanın başlangıcı olmadığı için havada kalacağını düşündüğümden yayınlamadım.
YanıtlaSilCanim Ayse ablacim, iki tarifte super, balkabakli kekin tadina bakmak isterdim :)) Afiyet bal seker olsun :))
YanıtlaSilÇOK GÜZEL HER İKİ TARİFTE. LAHANA SALATASINI ÇOK SEVERİM..
YanıtlaSilİYİ HAFTALAR SEVGİLER.
İşte buuu, sıradışı orjinal bir kek. Kesinlikle denicem. Baybay.
YanıtlaSilHarike görünüyor. Malzemelerede bi göz atınca süper gerçekten.Kabak tatlısını çok severim zaten. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilbalkabaklı kek hiç tatmadım,üzüldüm birden nasıl yememişim diye:) nefisss görünüyor canım,
YanıtlaSilellerine kollarına sağlık
çok öptüm
dolaptaki kabak tatlısı kabak tadı vermeye başlamışken ee ne duruyorum))salata da favorilerimden.eline sağlık arkadaşım
YanıtlaSilhiç yemedim değişik ve güzel ellerine sağlık cnm denemem lazım
YanıtlaSilsevgiyle kal
Canım eline sağlık hepsi
YanıtlaSilçok güzel .
kek içindeki duruşunu çok severim kabağın, yumuşacık bişey oluyor..
YanıtlaSillahana ise kış aylarının vageçilmezi adeta..
afiyet olsun canım.