
Böreğimize iç harcı yaparak başlayalım, kabakları rendeleyip, kırmız biberleri, yeşil soğan ve maydanozları küçükcene doğrayıp azıcıkta beyaz peynir koyup tuzunu ve baharatlarını ekleyip arzuya kalmış ben tek kırmızı biber koydum iyice karıştırıp, yufkayı süt ve sıvı yağlı karışımdan sürüp ben bir kat yufka kullandım sanki iki kat daha iyi olur gibi geldi bana;) sekiz parçaya bölüp iç harçtan paylaştırıp, katlayıp yağlanmış tepsiye dizip üstlerine yumurta sarısı ve sıvı yağlı karışımdan sürüp onunda üstüne çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmı fırında üstü ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun....
Sebzeli börekleri çok severim ellerine sağlık canım nefis görünüyor.
YanıtlaSilÇok renkli ve lezzetli görünüyor..Eline sağlık..Sevgilerimle..
YanıtlaSilgoruntu muhtessem kesin tadida oyledir ellerine saglik
YanıtlaSilBöreğe asla dayanamam. En sevdiğim yemeklerden biridir. Boş yufka bile yiyebilirim o derece :)))) Neyse ki yediğim yaramıyor zayıfım yani:)
YanıtlaSilSüperrr...olsa da yesekk, ama nerdeee?!!!
YanıtlaSilsevgiler canım bayramın kutlu olsun
Bu börek tam bana göre mmm ellerine sağlık canım olsada yesek :)
YanıtlaSilSevgiyle...
Blogspot kapatıldı ama demokraside çareler tükenmiyor :)
Cumhuriyet bayramın kutlu olsun.
YanıtlaSil