14 Nisan 2013 Pazar

PIRASALI PİZZA



MALZEMELER
  • yarım çay bardağı ayçicek yağı
  • 20 gr yaşmaya
  • 1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
  • aldığı kadar un
Üzeri için;
  • pırasa
  • 2 tane domates
  • 2 tane yeşil sivribiber
  • kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI
  • Mayayı ılık suda açtırın. sıvı yağı, unu, tuz ve şekeride ilave edip kulakmemesi kıvamında hamuru yoğurup biraz dinlendirin.
  • Hamuru merdaneyle açıp yağlanmış tepsiye güzelce yerleştirin.
  • Üzerine salçayı sıcak suda açtırıp birazda sıvı yağ ilave edip iyice karıştırıp tepsiye açtığımız hamurun üzerine sürün, onunda üzerine kabukları soyulmuş küçükçe doğranmış domatesleri, doğranmış pırasaları, sivri biberleri koyup 10 dakika dinlendirin
  • Önceden ısıtılmış 190 dercede 20, 25 dakika kadar pişirin, fırından çıkarıp kaşar rendesini her yerine serpiştirip yeniden fırına koyup kaşarlar eriyince fırından çıkrıp dilimleyip afiyele yiyin.
Yiyenler tarafından tam not almıştır, ona göre;)
Afiyet olsun....

2 yorum:

Renkli Dünyam dedi ki...

Pırasayı böreklere çok yakıştırıyorum ağıza hoş bir lezzet bırakıyor ellerinize sağlık canım.Selamlar,sevgiler.

resimli yemek tarifleri dedi ki...

Harika görünüyor ellerinize sağlık

Blog Widget by LinkWithin