Güllacı herkes severmi bilmiyorum, ben pek sevmem ama kendim yaptım diye söylemiyorum bu güzeldi;) öyle tarifi uzun uzun anlatmayacağım, zaten paketlerin arkasında tarifi yazıyor. Ben değiştirdim orası başka;) pakette 16 yaprak güllaç vardı, tarifde 4 lt süt yazıyordu ben 2 lt kullandım, şekeride 2,5 sb kadar kullandım. siz çok sütlü ve şekerli seviyorsanız ona göre koyarsınız;) tarife gelince;
Sütü şekerle beraber kaynatın, eli yakmayacak sıcaklığa getirin. Büyük bir tepsiye 1 kepçe süt döküp güllaç yaprağını koyun 1 kepçe daha süt dökün elinizle iyice yedire yedire orta kata gelip ceviziçi serpiştirip diğer yapraklarlada aynı işlemi yaypıp kalan sütüde üzerine döküp, sütünü çektikten sonra üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında soğumaya bırakın. iftardan sonra afiyetle yiyin;) herkes çok beğendi, hem hafif hemde enfes bir tatlı, daha ne olsun, dimi ama;)
Afiyet olsun.....
evet her yapılan güllaç güzel olmuyor bende güzelse yerim, güllacın gayet güzel görünüyor ellerine sağlık ...
YanıtlaSilBen çok severim ama bu sene yiyemedim.
YanıtlaSilRamazan bitmeden yapmalıyım.
Ellerine sağlık canım..
Sevgiler.
YASANILAN COK BUYUK ACILARDAN SONRA DONDUM....SENI COK OZLEDIM www.ozlemcan.blospot.com
YanıtlaSilRamazan deyince insanın aklına ilk gelen tatlılardan. Ellerine sağlık cnm sevgiler...
YanıtlaSilCanım güllaca bayılırım ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilEn sevdiğim tatlıdır, Ramazan gelse de bolca yesek diye hayal kurarım hep :))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
mrb güllacı ben de pek sevmem..ama bu resim çok nefis görünüyor..vişneyle süsleyince de çok güzel görünüyor..ellerinize sağlık bayıldım:))
YanıtlaSilbende en sonunda yaptim gullacimi :) artik rahat bitirebilirim Ramazani
YanıtlaSilseninkide cok guzel goruuyor ellerine saglik