
MALZEMELER
- yeşil mercimek
- 1 tane kuru soğan
- azıcık salça
- tuz, karabiber, kırmızıbiber
YAPILIŞI
- Yeşil mercimekleri yumuşayana kadar haşlayın.
- Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda biraz kavurup salçayı ilave edip 2 dak. kadar daha kavurup yeşil mercimeği, tuzunu ve baharatlarınıda ilave edip iyice karıştırın.
- Baklavalık yufkaların birinin üzerini sıvı yağ ve su karışımından fırçayla her yerine sürüp ikinci yufkayıda üzerine koyup bidaha sıvı yağ su kartışımından böylece 4 yufkayı yapıp üzerine mercimekli harçtan koyup uzunca sarıp tepsiye dizip böyle böyle hepsini yapın. 1 paket yufkadan 1 tepsi börek çıkıyor.
- Bıçakla kesip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu ve susam serpiştirip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede börekler kızarana kadar pişirin.
Bu börekler hem çok lezzetli hem de yapımı çok kolay;) tavsiye edilir, pişman olmayacaksınız:)
Afiyet olsun......
harşka olmuş arkadaşım.bakınca nasılda canım çekti.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilArkadaşım iyiki çıktı şu baklava yufkası:))Yeşil mercimek böreğe çok yakışıyor ellerine sağlık sımsıcak sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize saglik,sayfamda yesil mercimekli su böregi var,tavsiye ederim.
YanıtlaSilGüzel bir haftaya basalmaniz dilegiyle,sevgiyle ve dostca kalin
ne kadar pratik şu baklava yufkası.iyiki çıkmış.ellerine saglık.
YanıtlaSilÇıtır çıtır nefis olmuş arkadaşım. Yeşil mercimekle hiç denememiştim, bir de öyle deneyeyim.
YanıtlaSilEllerine sağlık olsun, sevgiler.
gercekten ne kadar lezzetli duruyor öyle ellerine saglik cnm hayirli günler:)
YanıtlaSilNe kadar güzel kızarmış canım istedi valla :) Dolapta bekleyen yufkalarla yapayım bende. Ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilÇıtır çıtır ve çok güzel görünüyor. Eminim çok da lezzetlidir. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilBu güzel lezzeti daha önce deneme şansım olmuştu harikkaaaa bir lezzet çıtttırrr çıtır miss gibi...
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Sevgiler,
Evren
ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilbende milföy hamuru ile yapıyorum mercimekli böreği ama baklava yufkası ile de nefis olduğuna eminim..
sevgiler..