18 Aralık 2010 Cumartesi

PATATESLİ UNLU BÖREK



MALZEMELER
3 tane yufka
4, 5 tane patates
tuz, karabiber, kırmızıbiber....
tereyağı yada margarin
3 yk un

YAPILIŞI
Patatesleri soyup yıkayıp haşlayıp çatalla iyice ezip içine tuzunu baharatlarını ekleyip iyice karıştırıp, yufkanın birinin üzerine eritilmiş tereyağını heryerine fırçayla sürüp çay süzgeciyle unu serpiştirip ortadan ikiye katlayıp bidaha yağlayıp unu ekleyip uzunlamasına patates harcını koyup rulo yapıp bıçakla dilimleyip yağlı kağıtlı fırın tepsisine dizip diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirip afiyetle yiyiyoruz;) istenirse kaşar peyniri rendesi, maydanoz, yeşil soğanda kayulabilinir ve de çook yakışır;) börekler çıtır çıtır ve enfesti, çayla beraber acayip uyumlular, demedi demeyin;)
Afiyet olsun....

8 yorum:

  1. ellerine sağlık değişik bi tarif yani unlu olmasından dolayı,afiyet olsun,sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. bir yerde daha görmüştüm mutlaka yapmalıyım diye notlamıştım, hala yapacağım.. yarın yufka bulursam yapayım hazır şimdi görmüşken :) elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. İlginçmiş içerisine un eklenmesi. Çıtırlık veriyor sanırım.Nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. çok seviyorum bende..
    ah birde yeseydim :))

    YanıtlaSil
  5. Nefis gözüküyor,ellerine sağlık..
    Mutlu haftalar diliyorum..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. denemiş ve çok beğenmiş bu enfes böreği

    Ellerine sağlık
    sevgilerr

    YanıtlaSil
  7. Daha önce hiç denemediğim bir tarif. Tadını çok merak ettim, tarifi yazdım hemen deneyeceğim arkadaşım.
    Ellerine sağlık, sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Boregin patatesle uyumuna bayiliyorum. Ellerine saglik nefis bir borek olmus,

    YanıtlaSil