MALZEMELER
- 20 tane incir
- 2 sb su
- 1 sb şeker
- ceviz içi
YAPILIŞI
- Cevizleri ılık suda 2o dak. kadar yumuşaması için bekletin.
- Saplarını koparıp içlerine rondoda çekilmiş ceviz içlerini koyup, tencereye dizin.
- şekeri ve suyuda ilave edip suyunu çekene ve yumuşayana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra üzerlerine kaymak ve ceviz içiyle süsleyip servis yapabilirsiniz. Bu tatlı tahmin ettiğimden güzeldi, yiyenler tarafındanda tam not aldı. Davet sofralarında değişik altarnatif bir tarif olabilir, Artık benden söylemesi sizden yapması;)
Afiyet olsun....
Canım ellerine sağlık vazgeçilmez lezzetlerden biri:))
YanıtlaSilSayfami ziyaret etmiisin tskler, bende sizin sayfanizi dolastim biraz güzel tarifleriniz var ellerinize saglik. Incir tatlisi sevdigim tatlilardan birisi emeginize, ellerinize saglik...
YanıtlaSilYine beklerim :-)
Çok severim ama çok uzun zamandır yapmıyordum aklıma düşürdünüz şimdi :))
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
helede kaymak olursa ... :)
YanıtlaSilnasıl hayır denebilir !
afiyet olsun canım
ellerinie sağlık.nefis olmuş.
YanıtlaSilhiç denemedim ama çok güzel olduğunu duydum artık denemeliyim bence harika olmuş canım ellerine sağlık
YanıtlaSilhiç denemedim ama ilk fırsatta deneyeçeğim...ellerine sağlık...
YanıtlaSilBol kaymaklıda olursa bayılırım.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler.
nam nam :) ellerine saglik..sevgiler.
YanıtlaSilbol şanslı,huzurlu ve saglıklı seneler diliyorum.
YanıtlaSil