1 Eylül 2010 Çarşamba

CEVİZLİ TATLI



MALZEMELER
1 paket tereyağı(250 gr)
2 çk yoğurt
2 çk sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 sb ceviz içi
1 limon rendesi
kabartma tozu
aldığı kadar un(4 sb un)
şerbeti için; 4 sb şeker, 5 sb su, yarım limon

YAPILIŞI
En başta şerbetimizi hazırlayıp bir kenara koyup hamurun un ve kabartma tozu hariç tüm malzemelerini koyup iyice yoğurup kabartma tozunu ve yavaş yavaş ununu ilave edip yoğurup ele yapışmayacak bir hamur yapıp ceviz büyüklüğünde toplar alıp istenirse rendenin üstüne bastırıp şekil verip yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 160 derecede piştikten sonra ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti döküp, tabikiyle 5 dak. sonra altüst yapıp şerbeti iyice çekmesni sağladıktan sonra tatlımız bu kadarcık;) çok basit bi okadarda lzzetli bir tatlı, iftar sofralarına çok yakışır kendileri, demedi demeyin;)
Afiyet olsun....

10 yorum:

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık peşpeşe tatlı
lar süper:))Bereketli iftarlar sev
giler...

Sevil Altunel dedi ki...

bayılırım..nefis görünüyor.ellerine yüreğine emeğine sağlık...sevgiyle..

Unknown dedi ki...

pek iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık...

nesrin dedi ki...

Ellerinize saglik. Nefis bir tatli. Sevgiler...

Egeden Tarifler dedi ki...

Eline sağlık nefis görünüyorlar :) şerbetli tatlılara ceviz yakışıyor gerçekten.

Ilker Erdem dedi ki...

Cok guzel gorunuyor. Sevgiler

Saliha dedi ki...

ellerinize saglık...sevgıler..

Unknown dedi ki...

Tatlı müthiş görünüyor
iyi bayramlar

muko dedi ki...

ellerinize sağlık...

sevgilerr

Fatoş Öztürk dedi ki...

Ellerine sağlık tatlın nefis görünüyor.Sevgiler...

Blog Widget by LinkWithin