
Tarife geçmeden önce dualarınızın ve oruçlarınızın kabul olması dileğiyle herkese bol bereketli ramazanlar arkadaşlar.....
MALZEMELER
patlıcan
kıyma
soğan
tuz, kırmızıbiber, karabiber
domates, biber
salça
sıvı yağ
YAPILIŞI
Öncelikle patlıcanları zebra şeklinde doğrayıp bir parmak kalınlığında kesip tuzlayıp 20 dak. kadar bekletip acısını çıkartıyoruz. Daha sonra yıkayıp suyunu iyice süzüp yağda kızartıktaktan sonra köfteyi hazırlıyoruz, kıymayı, rendelenmiş soğanı, 1 tk. salçayı, tuzunu ve baharatlarınıda koyup iyice yoğurduktan sonra ceviz büyüküğünde toplar yapıp bunlarıda yağda kızartıp patlıcan dilmerinden iki tane alıp artı şekine getirip ortasına köfteyi koyup ters çevirip tepsiye koyup üzerinede domates ve biber dilimi koyup kürdanıda batırıp böyle böyle hepsini yapıp salçalı suyuda her yerine gezdirdikten sonra önceden ısıtılmş fırında kaynayana kadar 20 dak pişirdikten sonra servise hazırdır islim kebabımız. Yapımı bu sıcaklarda biraz zahmetli ama tadınca buna değer diyorsunuz;) tadanlar tarafından tam not aldı, herkes çok beğendi;)
Afiyet olsun......
mmmmmmmmmm...che invitante!complimenti!
YanıtlaSilah yenmezmi bu güzellik..
YanıtlaSilhaayırlı ramazanlar diliyorum.
çok sevgiLer.
Canımmm ellerine sağlık harika görünüyor kebabın bereketli iftarlar
YanıtlaSilsevgiler...
Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
YanıtlaSilHayırlı sahurlar.
Saygılar.
patlıcan olsunda her türlü yemegi kabulümdür.ellerine saglık.
YanıtlaSilbende çok severimm. ellerine sağlık.. nefis..
YanıtlaSilsevgiler
Ellerinize sağlık. Harika bir lezzettir. Yanında pilav ve cacıkla beraber.Bizim evde de pek sevilir.
YanıtlaSilÇok severim.Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler.
patlıcana asla hayır demem ellerine sağlık sanada hayırlı ramazanlar canım
YanıtlaSilBu tarz lezzetleri ben severim hem de çok .
YanıtlaSilee bir doğulu olarak anca bize bu olur:)
ellerinize sağlık patlıcan sezonu kapanmadan son kertede yapılmalı.