17 Mart 2010 Çarşamba

MİLFÖYLÜ ELMALI KURABİYE



Sanki tarifi uzun uzun anlatmama gerek yok çünkü çook basit;) elmaları rendeleyip biraz ceviz ilave edip azıcıkta şeker ve tarçın bunları tavada yumuşayana kadar pişirip biraz soğuduktan sonra milföyün bir karesini alıp elmalı içten ortasına uzunlamasına koyup yanlardan kesikler atıp bir sağdan bir soldan örgü şeklinde sarıp böyle böyle hepsini aynen yapıp yağlı kağıtlı tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 200 dercede üzerleri kızarana kadar pişirip soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiştirdikten sonra sevise hazırdır milföylü kurabiyelerimiz;) çayın yanında harika bi lezzet, tadı enfesti;) bide çok basit ve pratik......
Afiyet olsun.....

9 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık şu an nescafe içiyorum yanında bir tane olsa hari ka olurdu kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili kardeşim öncelikle hoşgeldin :) uzun zamandır yoktun.
    hem elma ve ceviz tarçın,hem de milföy içinde, lezzet katmerli :) ellerine sağlık,sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. AA ne basıt ama ne kadar da guzel
    ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten çok pratik bir o kadar da leziz görünüyor..Ellerine sağlık canım:).
    Sevgiler...
    aslı

    YanıtlaSil
  5. değişik ve güzel olmuş ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. çok pratik ve lezzetli görünüyorlar. mutlaka deneyecğim. ellerinize sağlık. sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  7. pratik ve şık bir kurabiye olmuş, ellerine sağlık canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık..
    bencede pratik tarifler daha çok geçerli artık :)
    sevgiler.. iyi haftalar..

    YanıtlaSil