13 Şubat 2010 Cumartesi

PEYNİRLİ POĞAÇA



MALZEMELER
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
1 sb süt
yarım sb sıvı yağ
1 paket yaş maya
yarım sb ılık su
1 tk tuz
1 çk şeker
aldığı kadar un
üstüne susam ve çörekotu

YAPILIŞI
Öncelikle mayayı ılık suyla iyice yedirip sütünü, yağınıda katıp karıştırıp ununu tuzunu şekerinide ilave edip ele yapışmayacak şekilde yumuşak bir hamur yapıp biraz mayalanmaya bırakıp ceviz şeklinde parçalar alıp elimizle açıp ortasına maydanozlu peynir koyup şeklini verip yumurta sarısı ve azıcıkda sıvı yağla karıştırıp üzerlerine sürüp çörek otu ve susam serpiştirip yağlı kağıtlı tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdikten sonra servise hazırdır poçalarımız..... Bu ölçülerde tam 1 tepsi çıkıyor, poçalar yiyenler tarafından çok beğenildi ;) tadı harikaydı...
Afiyet olsun.....

13 yorum:

  1. ne güzel görünüyolar sanki burnuma o fırından çıkarkenki kokusu geldi.
    size afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. mis gibi görünüyor ellerine saglik sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşım eline sağlık,çayın yanında harika olurlar.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canımmm
    nefis olmuş
    öpüyorummm

    YanıtlaSil
  5. puful puful nasılda enfes görünüyor.

    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. Peynirli pogacalar benim de favori hamur islerimden biridir, ellerine saglik diyorum.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım ne güzel olmuş pek severim bende sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Çok lezzetli gözüküyor elelrine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  9. Sabah kahvaltısı için hemen alıyorum :)
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. offf süperler yanınada sıcacık çay olsa ne güzel gider bunlar
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. bnde bu aralar poğaçaya tamış vaziyetteyim. rejimdyim ya :)) ondan heralde. ellerine sağlık canım harika ..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Elelrinize saglik. Bu yolda basarilar dilerim.

    YanıtlaSil