30 Ocak 2010 Cumartesi

KEPEKLİ EKMEK


Yine ekmek yaptım;) kahvaltıda sıcak sıcak çok güzel oluyor....bu da kepekli undan, tarif aynı; sinangil kepek unu, tuz, su, mayayla yumuşak bir hamur yapıp şeklini verip önceden ısıtılmış fırında 220 deecede pişiriyoruz. Aslında paketin üstünde tüm ayrıntılarıyla beraber tarif edilmiş. Ama tarifte tuz yazmıyordu ben biraz tuzda koydum. Böylede güzel ama ben küçük küçük şekilde ekmekçikleri daha çok seviyorum, servisi falan daha kolay oluyor;)
Afiyet olsun....

8 yorum:

paşakızı mutfakta dedi ki...

Ekmek harika görünüyor.Ellerine sağlık..Sevgiler bıraktım..

Bengü-www.pemberehber.com dedi ki...

Ellerine sağlık, ben de evde ekmek yapmak işine çok ısındım. Ekmek yapma makinesi almak istiyorum. Ama mutfağımda yer kaplayacağı için de fırını kullanmak daha mantıklı geliyor.

Mutfak Havlusu dedi ki...

Sizi çok iyi anlıyorum.Bizde bugünlerde evde yapılan ekmeği çok seviyoruz!Helede pazra günleri sıcacık kaymak reçel birde üfff:(
Kötü işte kilo olarak geri dönüyor ne yazık ki:)
Ellerinize sağlık olsun.

made in funda dedi ki...

ben de bu gün köy ekmeği olnı yaptım.gerçekten de harika oluyorlar.ellerine sağlık canım.sevgiler...

rumma dedi ki...

Ev yapımı ekmek gibisi var mı..:)

Darısı başıma, ellerinize sağlık sevgiler

PAPATYA PRENSES dedi ki...

üzerine mis gibi peynir sürdük mü tadından yenmez:)

ellerine sağlık canım.

Unknown dedi ki...

evde pişen ekmek gibisi varmıdır?ellerine saglık.

Esra dedi ki...

Pişerken etrafa yayılan mis gibi kokular buralara kadar ulaştı,ellerine sağlık..

Blog Widget by LinkWithin