28 Ocak 2010 Perşembe

ÇAVDAR EKMEĞİ


Yeni çıktı fırından sıcak sıcak;) bu ekmekleri sinangil çavdar unuyla yaptım, Aslında tarifi uzun uzun anlatmaya gerek yok, un paketinin arkasında ayrıntılarıyla beraber güzelce anlatmışlar. Ben un, maya ve tuzla yumuşak bir hamur yapıp, mayalandıktan sonra yuvarlaklar yapıp yağlı kağıtlı fırın tepsisine dizip üzerlerine su sürüp azıcık un serpiştirip önceden ısıtılmış fırında 220 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim. Sadece bu kadar işte, kahvaltılık ekmeklerimiz hazırdır;)
Afiyet olsun.....

13 yorum:

  1. mis gibi görünüyor yav insanın hemen elini uzatıp bir tane alası geliyo:(


    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık.Denemek lazım :)

    YanıtlaSil
  3. Çok severim sıcak ekmekleri:)ellerine sağlık canım, ben daha hazırlamadım ekmeklerimi maya koymuşsun içinde hazır değilmiydi:)
    kutuyu bile incelemedim bakarmısın.çok öptüm canım..

    YanıtlaSil
  4. tşkler inciciiim, ununda değilde kutunun içinde 1 paket kuru maya var ama ben yaş maya kullandım;)

    YanıtlaSil
  5. Offf super:)
    Hele bı de sıcakken bayılırım:)))
    Ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  6. Merhaba..Ekmekler harika görünüyor.Ellerine sağlık..Yarın sabah kahvaltıda sendeyiz:) Sevgiler bıraktım..

    YanıtlaSil
  7. Canım merhaba, çok leziz görünüyor. Ben de köy ekmeğini yaptım sinangilin minik minik ama çok katı oldu dışı anlamadım :(

    YanıtlaSil
  8. ellerine saglik cnmm hmm mis gibi koktu burnuma yaninda tereyag neguzel gider...

    YanıtlaSil
  9. oh mis gibi ev ekmeği.

    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  10. Mini mini pek güzel olmuşlar:). Ellerine sağlık canım..
    Sevgiler:).
    aslı

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık,harika görünüyorlar...

    YanıtlaSil
  12. ekmekciklerin kokusuna geldim,yarin hafta sonu ailecek yapilacak olan kahvaltiya nefis gider beyaz peynir recelle
    ellerine saglik hem sindirimi kolay hemde kilo aldirmayan saglikli bir ekmek olmus

    YanıtlaSil
  13. ohh mis gibi kokmuştur ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil