
Bu tatlıyı sinangilin vanilya aromalı kekunuyla yaptım, çok beğenildi;)
Malzemeler
1 sb sıvı yağ
1 sb irice fındık içi
yarım sb sıvı yağ
yarım sb su
3 sb vanilya aromalı kekun
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
Şerbeti için;)
2 sb şeker
3 sb su
yarım limon
YAPILIŞI
Öncelikle şerbetimizi hazırlıyoruz,(şekeri, suyu ve yarım limonu bir tencereye koyup rengi değişene kadar kaynatıyoruz) un hariç diğer malzemeleri birbirine yedirip unuda yavaş yavaş ekleyip hamurumuzu yoğurup ceviz büyüklüğünde toplar alıp yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış fırında 160 derecede biraz pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. fırından çıkardıktan sonra biraz sıcaklığı gittikten sonra şerbetimizi döküp arada ters düz yapabiliriz şerbetini çeksin diye;) hepsi bukadarcık, çok pratik ve çok lezzetli bir tatlı....
Afiyet olsun....
mmm..veramente deliziosi!
YanıtlaSilellerine saglik arkadasimm sevgilerle
YanıtlaSilçok güzel , bayram tatlısı olarak ikram edilebilir
YanıtlaSilBende bu şekilde deneyyeim:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
enfes görünüyor ellerine saglik sevgiler
YanıtlaSilellerine sağlık canım nefis gözküyor..
YanıtlaSilsevgiler
ellerinize saglik cok nefis gozukuyor,blogumuzu ziyzret ettiginiz icin cok tesekkurler,sevgiyle kalin...
YanıtlaSilafiyetler olsun....
YanıtlaSil:)
canım sunum nefis görünüyor ellerine sağlık bende deneyeceğim:)
YanıtlaSillisteme aldım.Mübarek kurban bayramın kutlu olsun canım sevdiklerinle beraber..
selamm canimm tatlin harika gece gece canim cekti ellerine saglikk
YanıtlaSilAyşecim nefis olmuşlar, güle güle kullan ürünlerini..
YanıtlaSilENFES GÖRÜNÜYOR ELLERINE SAGLIK SEVGILER
YanıtlaSilKurban Bayramınız kutlu, yüreğiniz umutlu, umutlarınız atlı, sevdanız kanatlı, mutluluğunuz katlı, sofranız tatlı, mekânınız tahtlı, ömrünüz bahtlı olsun...
iyi bayramlar dilerim canım,
YanıtlaSilöpüyorum