26 Ekim 2009 Pazartesi

GARNİTÜRLÜ LAZANYA


MALZEMELER
12 tane barilla lazanya
1 kavanoz garnitür
1 tane kırmızı biber turşusu
kaşar rendesi
başamel sosu için;
3yk sıvı yağ
3 yk un
4 sb süt
tuz, karabiber
YAPILIŞI
Başamel sosla başlayalım, yağda bir iki unu kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ekleyip tuzunu karabiberinide ilave edip pişiriyoruz.(başamel sos katı olmayacak, her zaman yaptığımızın birazcık sıvısı)Şimdide borcamın en altına bir kepçe başamel sosundan döküp onunda üstüne 3 tane lazanya yerleştirip bidaha başamel, kaşar rendesi ve garnitür koyup üstüne 3 lazanya koyup yine aynı işlemi uygulayıp, böyle böyle 12 lazanyayıda bitirip en üste kalan başamel sosu güzelce sürüp kaşar peyniri rendesi serpiştirip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirip 10 dak. dinlendirdikten sonra servise hazırdır lazanyamız;) Bildiğiniz gibi daha çok kıymalısı yapılıyor, mantarlısıda, kabaklısıda güzel olabilir artık hangisini sever yada isterseniz;) yiyenlerden tam not aldı;) çok beğendiler.....lazanyayı kim sevmezki.....
Afiyet olsun......

21 yorum:

  1. Harika olmuş canım ellerine sağlık öptüm...

    YanıtlaSil
  2. denencekler listesine aldım.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  3. Bu halini hiç görmemiştim,çok değişik... nefis olmuştur eminim.. malzemeleri çok güzel çünkü..
    ellerine sağlık..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Vallahi ben lasanyayi hep sebzeli yaparim.Bizim evde et az yendiginden lasanyanin icine hafif sotelenmis kabak ve brokoli ve havuc cok güzel oluyor....
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. eline saglik... leziz duruyor. ben hic hayatimda lazanya yemedim :) sanirim birgun yemenin vakti geldi geciyor da :) sevgiler medinem

    YanıtlaSil
  6. Çok doğru söylüyorsun canım lazanyayı kim sevmez ki? Vallahi biz bayılarak yeriz. Senin tarifi denemek lazım. Garnitür eminim çok yakışmıştır. Ellerine sağlık. Çok öptüm

    YanıtlaSil
  7. Garfield gibi hissettim kendimi harika görünüyor off. bu saatte

    YanıtlaSil
  8. Etle arası çok hoş olmayan benim gibiler için süper bir tarif olmuş:). Görüntü harika..
    Ellerine sağlık canım:).
    Sevgiler....
    aslı

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  10. Lazanya arasına koyulacak çok çeşitle güzel bir davet yemeği olabiliyor böyle. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. ıspanaklı yada kıymalısından huna fırsat gelmemiş:))
    Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık canım..nefis olmuş..

    YanıtlaSil
  13. www.hayriye73.blogcu.com29 Ekim 2009 01:01

    canım gerçektende harika bir lezzet ellerine sağlık....

    YanıtlaSil
  14. şahane görünüyor eminim garnitür çok yakışmıştır
    elllerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  15. Seragun önderliğinde düzenlenen Eskileri Yenileme Etkinliği Kasım/2009 evsahipliğini ben yapıyorum arkadaşlar.Çalışmalarınızı sayfalarınızda yayınlayınca bana yorum yada cbox yoluyla haber verin lütfen.Hemen gelir alırım.Etkinliğimize herkes davetlidir.Blogu olmayan misafirlerimde çalışmalarını sergilemek isterlerse bana mavis62@gmail.com'dan ulaşabilirler. Ayrıca http://mavis62.blogspot.com/ adresimdende bana ulaşabilirsiniz.
    Bana ulaşan arkadaşlarımın çalışmalarını hemen yayınlamaya başlıyacağım.

    YanıtlaSil
  16. off yemede yanında yat olmuş bu güzel lazanya ellerine sağlık arkadaşım süper görünüyor yarın lazanya almaya markete gidiyorum :))

    YanıtlaSil
  17. lazanyayı ben hep kıymalı yapıyorum.ama böyle yeniliklere açık olmak lazım dimi?

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  18. selam arkadasim lazanya bizm kulturde pek yaygin olmasada cok begenerek yapiyorum.
    sizin lazanyaniz cok guzel ve leziz gozukuyor.not aldim denicem ilk firsatta.sevgilerle

    YanıtlaSil
  19. çok teşekkürler süper tarif

    YanıtlaSil
  20. nice post. thanks.

    YanıtlaSil